En viktig egenskap er å gi god kundebehandling, og en måte å gi det på er at man gir det beste inntrykket hos kunden når de mottar pakken fra deg. Her gjelder like mye pappeskekvalitet som riktig fyllmateriale. Sørg alltid for at dine forsendelser er riktig beskyttet, og at innholdet får en eksponering som samsvarer med ditt merke.

Kvaliteten av leveranser som blir levert i dag er blitt litt som et utstillingsvindu, og blir på mange måter firmaets «forhold» til kunden. Hvis man sender slurvete pakker, kan det gi inntrykk av at man er et slurvete firma. Har man derimot pakket ordentlig, så er sannsynligheten stor for at lojalitetsnivået stiger. Med andre ord: man har fokus på kundeopplevelsen.

Fyllmateriale
Vi som har jobbet mange år i emballasjebransjen er klar over at det ikke er alle transportfaktorer vi kan ha innflytelse på som avsender, som ujevne veier og uforsiktige sjåfører. Det vi kan gjøre er å minimere faren og vise at vi har gjort vårt for at varen skal nå kunden i fin stand.

Hos Rajapack har vi mange forskjellige typer fyllmateriale, og de har hver sin egenskap. Fyllmateriale i dag er ikke bare fyllmaterie, for fyllmateriale kan ha mange andre funskjoner enn å bare beskytte. Det kan også være med på å presentere et produkt estestisk og/eller optimalisere pakkeprosessen eller fraktkostnadene. Vi har beskrevet tre forskjellige, men beskyttende former for fyllmateriale:

SizzlePak® – estetisk og praktisk fyllmateriale
Det er ikke alltid mulig å tilpasse emballasjen helt nøyaktig til produktet, spesielt hvis det er en liten pakke eller hvis produktet er i flere deler. Her er løst fyllmateriale en god løsning, og SizzlePak® er praktisk til å fylle tomrom og holde smådeler adskilt under transport. SizzlePak® er trekkspillfoldete papirstrimler som er produsert i 100% økologisk papir. I tillegg til å være beskyttende, er den også dekorativ og kan fåes i flere farger. Derfor fungerer SizzlePak® også godt som gaveemballasje.

Luftputer – myke, lette og støtabsorberende
Luftputer er fyllet som kunden oftest foretrekker. De fungerer godt til å utfylle rom ved større produktstørrelser og absorberer støt både eksternt og internt.

Fordelene med luftputer er blant annet at de ikke ødelegges når pakken åpnes, samt at de er ekstremt lette i vekt. Luftputene består av 99% luft og 1% plast, som gir lavere fraktkostnader og etterlater kun 1% til gjenvinningsavfall. Hvis man i tillegg investerer i en luftputemaskin er det mulig å selv blåse opp og lage den mengden luftputer man har behov for, og her finnes det forskjellige varianter luftputemaskiner.

Bobleplast – Pakker inn, beskytter og støtabsorberende
En god gammel klassiker som også er populær hos kundene er bobleplasten. Forskjellen mellom luftputer og bobleplast er at de skal brukes på forskjellige måter. Du må for eksempel bruke mer bobleplast enn luftputer for å fylle opp tomrom, men bobleplasten kan pakke inn, skille og beskytte. Bobleplasten kan også fåes i mange forskjellige varianter, som bobleplast på dispenserboks, bobleposer, antistatisk bobleplast, bobleplast med store bobler osv.

En god venn med bobleplasten er skumfolien, som også pakker inn og beskytter. Skumfolien er blant annet ideell til innpakning av glass og polerte overflateprodukter som har en skjør overflate.

Ønsker du enda mer inspirasjon på fyllmateriale, så besøk oss på rajapack.no eller kontakt våre spesialister på post@rajapack.no / 22 51 40 00

Kategorier: ProdukterRåd og tips

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skriv en kommentar

Fyll ut dette feltet