Bytt ut 3 standard emballasjeprodukter med et miljøvennlig alternativ

4 min å lese 29 august 2021

Det finnes som regel miljøvennlige alternativer til standard emballasje. Hvis du bevisst velger emballasje med miljøet i tankene kan det gi deg et forsprang på konkurrentene dine. Emballasjebransjen blir mer og mer bærekraftig, og vi i RAJA hjelper daglig nettbutikker og andre bedrifter med å finne grønnere alternativer til emballasjeproduktene de bruker mest.

I denne artikkelen viser vi noen alternativer til vanlige emballasjeprodukter som bobleplast, e-handelsposer og pakketape. Det er enkelt å velge miljøvennlig!

Handle miljøvennlig emballasje her

Miljøvennlige alternativer til bobleplast:

Mange nettbutikker bruker bobleplast, også kalt boblefolie. Dette er forståelig, ettersom det gir god beskyttelse samtidig som det er fleksibelt og allsidig, men det er laget av ikke-nedbrytbar plast. Derfor er det positivt at det finnes alternativer som minimerer klimapåvirkningen:

  • Resirkulert bobleplast har de samme gode egenskapene som vanlig bobleplast, men er laget av 50% resirkulert materiale. Dette betyr ikke at vi unngår plast, men at vi reduserer den samlede klimapåvirkningen fordi gjenbrukte ressurser brukes til å lage bobleplasten.
  • Kraftpapir er et godt alternativ til beskyttelse. Det er laget av 100% rent og ubleket kraftpapir, og er FSC -sertifisert. Kraftpapir er også praktisk, da det kan brukes både til pakkefyll og til innpakning.
  • Flo-Pak® Natural, også kalt pakkechips, er en miljøvennlig variant som er laget av nedbrytbar maisstivelse. Dette brytes ned av vann og etterlater ikke giftig avfall. Tradisjonelle pakkechips har fått en del kritikk da det er et fyllmateriale som kan være vanskelig å håndtere. Den miljøvennlige varianten er lett å bryte ned og er derfor et mye bedre alternativ.
  • Miljøvennlige luftputer er et annet innovativt produkt blant de miljøvennlige alternativene. Luftputer lages ved hjelp av en luftputemaskin og er et fyllmateriale som mange nettbutikker har tatt i bruk. Luftputer produseres etter behov, og kan effektivisere og optimalisere emballasjeprosesser. Vi har to miljøvennlige alternativer innen luftputer: Luftputer av papir og resirkulerte luftputer av plast. Begge er gode alternativer.

Grønne alternativer til e-handelsposer:

Disse posene er nettbutikkenes beste venn. De tar mindre plass på lageret enn pappesker og reduserer fraktkostnadene fordi materialet er lettere og tar mindre plass. E-handelsposer er en perfekt løsning for deg som sender produkter som klær eller andre tekstiler som ikke trenger så mye pakking og beskyttelse. Ettersom e-handelsposer vanligvis lages av plast anbefaler vi å velge miljøvennlige alternativer. RAJA tilbyr både e-handelsposer av kraftpapir eller e-handelsposer av resirkulert plast, noe som er gode løsninger for miljøet.

Miljøvennlige alternativer til pakketape:

Når pakkene skal lukkes og forsegles bruker de fleste pakketape av plast. Dette skyldes nok ofte gammel vane. Men her er det enkelt å ta et miljøvennlig valg uten å gå på kompromiss med kvaliteten. Pakketape av papir gir pakkene et naturlig utseende og er svært praktisk: Tapen kan resirkuleres sammen med emballasjen slik at du ikke trenger å fjerne tapen før du leverer esken til gjenvinning. Faktum er at papirtape i mange tilfeller er mer kostnadseffektivt enn plasttape. Papirtape er sterkt og fester seg ofte bedre enn plasttape på resirkulerte esker.

RAJAs egen papirtape lages av miljøvennlig, 60 g silikonfritt kraftpapir med lim av naturgummi. I standardkvalitet brukes den til å lukke esker som veier opptil 20 kg. Papirtapen kan enkelt brukes med en borddispenser eller hånddispenser med brems. I sortimentet finnes også sterk tape for mellomtunge esker, forsterket tape for esker opptil 75 kg og maskeringstape. Et annet miljøvennlig alternativ er gummiert papirtape, som gir ekstra effektiv forsegling. Denne tapen brukes med en dispenser som fukter tapen og aktiverer limet. Når den våte selvklebende tapen fjernes blir overflaten skadet og en uautorisert åpning avsløres umiddelbart. Dette motvirker svinn under transport.  

Bruker du andre emballasjeprodukter enn bobleplast, e-handelsposer og pakketape? Her finner du en oversikt over RAJAs miljøvennlige produkter.

Trenger du hjelp til å optimalisere emballasjen din med miljøvennlige alternativer …

… Da er våre spesialister klare til å hjelpe! Ta kontakt med vårt kundesenter på vår live chat på www.rajapack.no (chatten er åpen fra kl. 8-16 mandag til fredag).

Du kan også kontakte oss på post@rajapack.no eller telefon 22 51 40 00.

Mest leste temaer