Guide til bærekraftig emballasje – del 2

5 min å lese 11 februar 2021

Denne uken følger vi opp med noen flere tips til miljøvennlig emballasje. I forrige uke tok vi for oss esker, e-handelsposer, pappkonvolutter og pakketape, og det kan du lese om her.

Se RAJAs utvalg av miljøvennlig emballasje i nettbutikken

Miljøvennlig bobleplast

På grunn av allsidigheten er bobleplast en av de mest populære typer pakkebeskyttelse. Den kan brukes til både innpakning, fyll av tomrom og støtdemping under lagring eller transport. Men bobleplast er ikke bare et effektivt og allsidig produkt for å beskytte forsendelsene dine. Det kan også et greit miljøvalg – i det minste hvis du velger RAJAs grønne alternativ til den vanlige bobleplasten. Vår resirkulerte bobleplast kommer i ruller på 150 meter og er utviklet av 50% resirkulert materiale.

boblefolie av resirkulert plast er et godt alternativ innen miljøvennlig emballasje

Fyllmateriale: Biologisk nedbrytbar, miljøvennlig emballasje

Hvis du ofte bruker fyllmateriale i pakkeprosessen, anbefaler vi at du prøver biologisk fyllmateriale. Vi kan anbefale Flo-pak® Natural, som er laget av biologisk, nedbrytbar maisstivelse. Dette fyllmaterialet kan komposteres etter bruk og er et godt, miljøvennlig alternativ til klassisk fyllmateriale. Chipsene er lette og tilpasser seg umiddelbart innholdet i esken. På den måten ligger de ikke bare nederst i esken, og de gir dermed solid beskyttelse. De er fem ganger mer antistatiske enn vanlige polystyrenflis, og den biologisk nedbrytbare emballasjen kan derfor brukes til alle produkter fra keramikk og porselen til sensitiv elektronikk eller tunge reservedeler.

Flo-pak Natural er miljøvennlig emballasje

Papir: Billig, biologisk nedbrytbar emballasje

Det er ikke bare bobleplast og pakkechips som kan beskytte produktene dine. Papir er også et åpenbart materiale som fyllmateriale, og fordi det fleksible materialet kan tilpasses enhver eske, er det en ekstremt populær løsning. Enten du trenger å fylle et tomrom i en eske, lage en støtdempende pute rundt produktet eller bare pakke det rundt innholdet for god beskyttelse, er papir en god og bærekraftig emballasje sammenlignet med andre typer fyllmateriale.

RAJA har et stort utvalg av maskiner som produserer fyllmateriale av papir. Papirfyllet er laget av 100% resirkulerte materialer og er biologisk nedbrytbart. Det er resirkulerbart, og du kan derfor både spare miljøet og få lavere kostnader. Fyllmaterialet kommer i flere papirkvaliteter, og må brukes sammen med en pakkemaskin. Dette vil optimalisere pakkeprosessen. 


Etiketter: Miljøvennlige pakkseddellommer

Pakkseddellommer er en av de mest brukte etikettløsningene under transport fordi de gjør det mulig å identifisere pakker og innholdet uten å måtte åpne boksene. Vårt grønne alternativ gir deg en mer miljøvennlig emballasje ved å gjøre en liten og enkel endring i emballasjeprosessen. RAJA pakkseddellommer er laget av minst 60% resirkulerte materialer, men de er fortsatt like sterke, robuste og selvklebende som de klassiske pakkseddellommene. De er tilgjengelige i tre størrelser, er laget av polyetylen i 60 my og har lim på to mellomstrimler, noe som fører til 30% mindre bruk av lim enn vanlig.


Strammebånd av resirkulert polyester: Genial miljøvennlig emballasje

Hvis du vil ta et godt miljøvalg, bør du gjøre PET-strammebånd til en del av pakkeprosessen. PET-bånd er laget av resirkulerte materialer og er et miljøvennlig og lettere alternativ til stivt og skarpt stålbånd. 

PET-bånd har mange fordeler: det ruster ikke, det lager ikke riper eller merker på forsendelsene dine og de elastiske egenskapene gjør at de kan brukes til ukonvensjonelle emballasjeformer uten å miste styrke. Med denne typen stropper får du en allsidig og bærekraftig emballasje som du garantert vil bli fornøyd med – spesielt hvis du regelmessig bruker stropper til forsendelsene.

pet-strammebånd er et eksempel på miljøvennlig emballasje

 

Palletering: Inka-paller

Vi tilbyr selvfølgelig også miljøvennlige løsninger for deg som sender varer på paller. Våre Inka-paller er en miljøvennlig emballasje som bare veier halvparten av tradisjonelle trepaller, de er ekstremt robuste og tåler en last på opptil 900 kg. Pallene er også motstandsdyktige mot fukt, og takket være den lave vekten er de enkle å stable når de ikke er i bruk, noe som sparer lagerplass.

Eksporterer du varer? Ikke noe problem. Pallene oppfyller ISPM15-kravene og krever derfor ingen spesiell behandling. De er også tilgjengelige som minipaller.

Inka-paller er en miljøvennlig emballasje som er robuste


Transportkasser: Kryssfinérkasse – Bærekraftig emballasje for eksport

Hvis du eksporterer varer eller har ekstra tunge forsendelser, kan du også bruke våre miljøvennlige kryssfinérkasser. Dette er solide kasser som gir god beskyttelse av varer under transport, samtidig som de er lette i vekt. Kassene er laget av 6 mm tykk kryssfinér med fem kryssende lag av tre. Kassene er miljøvennlige og kan gjenvinnes. De er enkle å montere og oppfyller selvfølgelig ISPM15-eksportkravene.

kryssfinerkasser er en miljøvennlig emballasje som passer godt for eksportvarer

Kontorutstyr: Miljøvennlige arkivkasser

Også til arkivering og oppbevaring på kontoret finnes det miljøvennlige alternativer. Arkivesker for brevordnere og smalordnere er perfekt når du skal pakke bort årets permer med regnskap eller har andre permer som skal arkiveres. Disse eskene er meget brukervennlige med utstansede bærehåndtak på kortsidene som sørger for enkel håndtering. Eskene passer for permer med både smal og bred rygg. De settes sammen uten bruk av tape, og egner seg også godt til oppbevaring og flytting. Eskene er miljøvennlige og kan resirkuleres.


Gaveinnpakning: Treull

Også ved valg av gaveinnpakning finnes det miljøvennlige alternativer. Et godt eksempel er treull, som brukes som fyllmateriale i gaveesker. Treull er laget av 100% naturlig materiale og er resirkulerbar. Den gir optimal beskyttelse for skjøre produkter uten å skrape og er støtdempende.

Treull skaper en vakker ramme rundt produktene dine og er derfor det opplagte valget for gaveesker og dekorasjon.

I tillegg til eksemplene vi nå har vist finnes det en rekke andre miljøvennlige emballasjeprodukter. Du finner RAJAs utvalg av miljøvennlige løsninger her. På denne måten får du et godt overblikk over våre miljøvennlige muligheter.

Du kan også gjerne ta kontakt med en av våre emballasjespesialister på telefon 22514000 eller post@rajapack.no.

Mest leste temaer