Hvordan velge miljøvennlige e-handelsposer?

3min å lese18/02/2021

E-handelsposer er en praktisk, lettvint og kostnadseffektiv måte å sende varer fra nettbutikken til kundene. De finnes i mange ulike størrelser og varianter, og det finnes flere miljøvennlige alternativer.

E-handelsposer har blitt stadig mer utbredt som emballasjeform for nettbutikker. De passer godt til forsendelse av mange ulike varer, som for eksempel klær, tekstiler og sko. De er lette i vekt og bidrar til å holde portokostnadene nede.

Resirkulerte e-handelsposer

E-handelsposer er ofte produsert av polyetylenbasert plast, men de finnes i varianter som er produsert av resirkulert plast. Dette er et godt anvendelsesområde for plast som blir samlet inn og gjenvunnet.

Bærekraft blir stadig viktigere når forbrukerne velger mellom ulike merkevarer, og bærekraftig emballasje er en del av den totale kundeopplevelsen. Det betyr at i kampen om å vinne kundene, kan en liten investering i miljøriktige emballasjealternativer bli et viktig konkurransefortrinn i det lange løp.  

For de som ønsker papiremballasje finnes det også e-handelsposer laget av kraftpapir. Disse passer fint for lette og fleksible produkter.  

Konvolutter

I tillegg til e-handelsposer finnes det også andre miljøvennlige emballasjeprodukter som passer for nettbutikker. Et eksempel er polstrede papirkonvolutter, som gir ekstra beskyttelse av produktene i forsendelsen. Disse konvoluttene har kraftig polstring av flere lag resirkulert papir, og de tilpasser seg enkelt rundt tunge og klumpete produkter uten å revne. Som alltid avhenger valg av emballasje av hva du sender. En del varer trenger beskyttelse, eksempelvis elektriske artikler, varer som kan knuse, smykker og interiørartikler. Her kan polstrede konvolutter være ideelle.

Kartongkonvolutter er godt egnet til å sende dokumenter, bøker, mapper, brosjyrer, kataloger og lignende produkter. Konvoluttene er stive og gir god beskyttelse av innholdet, samtidig som de er et prisgunstig alternativ. De finnes i ulike formater og i enten brun eller hvit. Konvoluttene er av resirkulert materiale og kan gjenvinnes.

Et annet alternativ for e-handelsbedrifter er ulike typer pappkonvolutter, som er solide og gir god beskyttelse. Disse er også en god emballasjeløsning for mindre gjenstander og gir god beskyttelse eksempelvis for kataloger, kalendere og ulike dokumenter. Pappkonvoluttene er også produsert av resirkulert materiale og er et miljøvennlig alternativ.   

Runde papprør, eller posthylser som de også kalles, er produsert av flere lag syrenøytralisert og resirkulert brunt kraftpapir. Disse egner seg godt til oppbevaring eller forsendelse av lange produkter, kart og plakater. De er ideelle for gjenstander som trenger ekstra beskyttelse, og de er også gjenbrukbare og biologisk nedbrytbare.  

Et godt alternativ er også trekantede posthylser. Med trekanthylser kan du spare lagerplass, da disse krever opptil 70% mindre lagerplass enn vanlige posthylser. 

Er e-handelsposer i papir like godt egnet som plastposer? 

Alt avhenger av hva du vil sende eller lagre. Papir er enkelt og lett å resirkulere hvis det er rent for plastforinger og etiketter, men det gir ikke så god beskyttelse mot fukt.

E-handelsposer av plast er solide og vanntette, men gir mindre beskyttelse enn stive papp- eller kartongkonvolutter.   

Både plast og papir kan være gode valg for miljøet. Det avhenger av innholdet av kjemikalier, om materialene er resirkulert og gjenvinnbare, og ikke minst at de blir sortert riktig og gjenvunnet etter bruk. 

Vil du vite mer om miljøvennlige emballasjeløsninger? Ta gjerne kontakt på telefon 22 51 40 00 eller post@rajapack.no – eller se RAJAs produktutvalg her.   

Mest leste temaer