Merk godset på riktig måte

4 min å lese 13 desember 2018

Ved å bruke riktig emballasje vil dere motta en pakke som fortsatt er godt beskyttet etter transport. En viktig faktor å tenke på for at pakken skal komme frem til rett destinasjon, er å ha en tydelig og riktig etikett med mottakerens adresse.

Uansett om dere skal sende pakker i Norge eller til utlandet, så kan vi hjelpe dere med å finne riktig etikett til rett pakke. Vi ønsker at pakken skal håndteres riktig gjennom hele postgangen og derfor gjør riktig etikett at pakken passerer tollen enkelt, kommer frem til mottaker i tide og minimerer skader på pakken.

Vi har en mengde ulike alternativer med merkeetiketter tilgjengelig i RAJAs nettbutikk. Nedenfor beskriver vi de viktigste emballasjeetikettene i vårt sortiment. Vi kommer med tips om hva dere trenger å tenke på for å velge riktig etikett, samt hvordan den skal plasseres på din emballasje.

Pakkseddellommer

Uansett destinasjon på pakken så er det viktig å sørge for at dokumentene holder seg tørre og sikre under hele transporten. Med pakkseddellommer er dere forsikret om at dokumentene er like hele hos mottaker som da du sendte pakken. Dokumentene som sendes kan for eksempel være kundens faktura, pakkseddel på pakkens innhold og adresser.

Pakkseddellommene er gjennomsiktige slik at man ser leveringsadressen tydelig. De har en selvklebende bakside med sterkt lim som gjør at lommen sitter fast på pakken og holder seg sikker under transport. De finnes også i utallige forskjellige størrelser og også med trykk. På hver pakke som sendes bør det være en pakkseddellomme, derfor er det viktig at dere har nok pakkseddellommer på lager.

Miljøvennlige pakkseddellommer finnes også tilgjengelig for bedrifter som ønsker å minimere miljøpåvirkningen. Velg da i så fall våre pakkseddellommer av papir, som kan resirkuleres sammen med esken.

Varselsetiketter

Varselsetiketter inneholder tydelige instrukser for pakken. Dette kan være: Forsiktig glass, denne siden opp, tåler ikke frost osv. Dette gir en ekstra sikkerhet under oppbevaring og transport. Vurder derfor om det er behov for å sette på en varseletikett i tillegg til en pakkseddellomme for å gi klare instrukser om videre håndtering av pakken. Hvis pakken skulle ha behov for varselsetiketter, så pass på å plassere etiketten godt synlig på emballasjen.

Varselsetikettene finnes med 12 ulike tekster hos Rajapack:
– Forsiktig                                                         – Tåler ikke støt
– Handle with care                                          – Forsiktig glass
– This side up                                                   – Denne siden opp
– Faktura innlagt her                                      – Pakkseddel innlagt her
– Tåler ikke frost                                             – Varmegods
– Kjølevarer                                                      – Kjølevarer-blå

Vi tilbyr også spesialtilpassede etiketter, slik at dere kan lage etikett etter eget ønske! Disse etikettene lages på forespørsel fra dere og leveringstid er ca 3 uker etter at korrekturen er godkjent. Med spesialtilpassede etiketter kan du synliggjøre ditt varemerke, og det anbefales spesielt for nyoppstartede firmaer som ønsker å profilere seg.

Transport- og laseretiketter

Laseretiketter er et godt alternativ dersom dere skal sende mindre pakker som postposer eller konvolutter. De kan brukes som enkle adresselapper med både til og fra adresse for enkel forsendelse. De fester seg også godt på pakkene. Etikettene går fint sammen med de fleste laserskrivere og kopimaskiner, og dere kan enkelt forhåndsdefinere formater i de fleste tekstbehandlingsprogrammene fra Microsoft.

Transportetiketter er til daglig bruk for enkelte, og de kan tydelig merke alle pakker. De er ideelle for rask merking av forsendelser under transport. Etikettene passer de fleste termoskrivere og det kreves en skriver som kan kobles opp mot en datamaskin. Etikettene kan du få både på folder eller på rull.

Hvor på emballasjen skal etikettene plasseres?

Om dere bruker varselsetiketter som «Denne siden opp» eller «Forsiktig glass» så skal de plasseres på flere sider og på de største flatene av pakkene for å gjøre det tydelig for alle som håndterer pakken. Unngå å plassere etiketten over en søm eller tape.

Om du behøver ytterligere informasjon om etiketter eller trenger råd om hvordan du merker dine leveranser riktig, så ta kontakt med våre emballasjespesialister. Ring oss på 22514000 eller send oss en e-post på post@rajapack.no.

Mest leste temaer