Pakk og beskytt med papir

6 min å lese 27 mars 2019

Pakkemaskiner er en av de største trendene innen emballasje for tiden. Mange bedrifter innser fordelene ved å automatisere pakkeprosessen. Det er egentlig ikke så rart med tanke på hvordan det kan øke produktiviteten, kutte materialkostnader og minimere miljøpåvirkningen. Vi tar en titt på hvorfor du bør vurdere det samme..

Derfor skal du automatisere pakkeprosessen

Produktbeskyttelse kan gjøres hurtigere, billigere og mer effektivt ved bruk av pakkemaskiner. Noen av de åpenbare fordelene er at du:

  • optimerer pakke- og varehåndteringsprosessen og dermed øker effektiviteten.
  • reduser mengden av materialer og medfølgende avfall og dermed kutter ned på utgiftene.
  • frigjør lagerplass til ytterligere inventar.
  • hjelper med å redusere miljøpåvirkningen for din bedrift.
  • gir din bedrift større kontroll over pakkeprosessen og dermed forbedrer fleksibiliteten.

Hvis du håndterer mer enn 10 pakker per dag, så er det stor sannsynlighet for at en pakkemaskin kan spare din bedrift for både tid og penger. Mange maskiner kan faktisk leies, så du behøver ikke bekymre deg for å måtte betale en stor sum på én gang.

Hvis du pakker et mindre antall varer eller har med spesielt utformede produkter å gjøre, så er en automatisk pakkemaskin kanskje ikke den beste løsningen. Til gjengjeld vil en maskin som den manuelle Fillpak M sannsynligvis være god hjelp. Vi kommer tilbake til Fillpak M senere i dette innlegget.

Våre eksperter er alltid klare til å hjelpe med å finne helt riktig pakkeløsning til deg og din bedrift, og hvis du er usikker på hvorvidt en pakkemaskin kan være noe for deg, så kontakt oss på tlf.: 22 51 40 00 eller post@rajapack.no allerede i dag.

Pakkemaskiner til beskyttelse

Å være sikker på at varer du sender kommer trygt og hele frem til mottaker er essensielt for enhver suksessfull virksomhet, og til å beskytte løse deler under transport er papir og luftputer perfekte som støtdempende pakkeemballasje. Pakkemaskiner til beskyttelse produserer hurtig og lett pakkefyll, når det skal brukes, og er et alternativ til å kjøpe ferdig pakkefyll (som f.eks. flo-pak, sizzlepak eller bobleplast).

Pakkefyll av papir

Maskiner som gjør papir om til beskyttelse er både en budsjettvennlig og en miljøvennlig måte å skape pakkefyll på. Noe tyder fortsatt på at kunder foretrekker å motta pakkene sine emballert i papir, fordi de finner det mer fordelaktig for miljøet.

Pakkefyll av papir

Maskinene bruker bunker eller ruller av papir og produserer kompakt og motstandsdyktig fyll av krøllet papir, som kan brukes til å pakke inn, låse, og beskytte pakkenes innhold.

Papirrull til PadPak
Papirrull pg -pakke til Padpak

Slike maskiner er ideelle til store pakkemengder (de lager opp til 1,4 meters papirbeskyttelse pr. sekund), og selv om de krever mer plass enn luftputemaskiner så er papirfyllet og maskinene mere fleksible, fordi denne typen fyll  bedre kan tilpasses spesifikke produkters behov i forhold til emballering. Hvis du pakker mer enn 50 produkter per dag, så er det nesten garantert at disse maskinene vil spare deg for både penger og tid. Generelt skjærer de 30% av materialforbruket innen de første 3 månedene.

Pakkemaskiner vi anbefaler: PadPak og FillPak

Mer avanserte modeller kommer med muligheter som fjernstyring, fotpedaler og mulighet for programmering af papirlengder. Hos Rajapack har vi et bredt utvalg av PadPak-maskiner og har derfor en maskin til de fleste behov.

De mest prisvennlige modellene som for eksempel. Fillpak M er velegnet til mindre pakkevolum. Den fører papiret gjennom en trakt, og fordi den er manuell, har du full kontroll over hvor mye beskyttelsespapir du skaper. Til mer moderate pakkemengder er maskiner som Padpak Junior et opplagt valg. Den passer godt inn i pakkeprosesser, hvor det pakkes minst 30 pakker per dag.

FillPak og PadPak
Fillpak M Padpak junior

FillPak TT er et godt alternativ hvis du har bruk for mer pakkefyll enn de to foregående maskinene kan prestere. Maskinen produserer nemlig hele 1,4 m. pakkefyll pr. sekund. Et annet opplagt valg er maskinen FillPak TT Cutter. Maskinen har en automatisk kuttemekanisme, så papiret mates direkte ned i esken og dermed effektiviseres pakkeprosessen. Kuttemekanismen kan dessuten stilles inn slik at en ny papirremse produseres og kuttes så snart den forrige er revet av. Du kan også stille inn forskjellige papirlengder og dermed produsere fyllmateriale som passer utmerket til dine forsendelser. I tillegg har den fotpedal så du har begge hendene fri til å pakking. FillPak TT Cutter er også ekstremt hurtig og produserer 1,4 m pakkefyll pr. sekund

FillPak TT FillPak TT Cutter

Både Fillpak TT og Fillpak TT Cutter bruker 1-lags papir som fås i 3 kvaliteter. En pall med papir gir opp til 72 m³ pakkefyll og kan enkelt erstatte luftputer, skumputer og mellomleggspapp. En av våre nyheter er Greenline papir, som er produseres av 100% gjenvunnet materialer og er et miljøvennlig alternativ til det klassiske brune papiret. Vær oppmerksom på at Greenline papiret er mer gråfarget enn andre papirtyper på grunn av de resirkulerte fibrene.

Papir til FillPak TT Greenline papir

Helautomatiske maskiner til store volum som for eksempel PadPak Senior er perfekt til mer avanserte pakkeprosesser fordi den kan sørge for en kontinuerlig flyt av papir. Papirlengden kan programmeres på forhånd så du er sikker på at du alltid får den riktige mengde pakkefyll.

Pakkemaskiner
PadPak Senior

Kjøp, lån og vedlikehold

Å kjøpe en pakkemaskin kan være en stor investering og det kan være vanskelig for mindre og mellomstore bedrifter å forsvare denne utgiften. Det er nettopp derfor du kan leie mange av pakkemaskinene våre. Det er ingen store umiddelbare utgifter og du har mulighet til å teste maskinen før du bestemmer deg. Det betyr at du kan fokusere på å integrere maskinen i pakkeprosessen uten å bekymre deg for en langsiktig økonomisk forpliktelse. Prisen inkluderer gratis levering og veiledning på vedlikehold.

En siste faktor som er verdt å vurdere når du integrerer en automatisk pakkemaskin i pakkeprosessen din er hva som skjer hvis den går i stykker og trenger reparasjon. Her kan du ta det helt med ro; vi arrangerer assistanse hvis det oppstår problemer så du slipper å være uten maskinen over en lengre periode.

Vurderer du å inkludere en pakkemaskin i pakkeprosessen din eller har spørsmål til hvilken type som passer bedriften best? Kontakt oss på tlf: 22 51 40 00 eller post@rajapack.no.

Mest leste temaer