5 tips til rask gaveinnpakning for nettbutikker

7min å lese20/02/2023

Jul, Valentinsdag og morsdag…. Disse dagene er høysesong for gaveinnkjøp. For deg som driver en nettbutikk betyr det et stort antall bestillinger som krever spesiell oppmerksomhet. For i høytidene er det naturlig at du legger ekstra innsats i emballasjen. Elegant, fargerik og slitesterk: En ideell gaveinnpakning må oppfylle mange krav og kan derfor være både tidkrevende og kostbar. Men det er ikke nødvendig. I denne artikkelen ser vi på noen løsninger som kan hjelpe deg med å pakke inn raskt og elegant, slik at du kan spare tid og samtidig gi kundene dine en hyggelig overraskelse. Vi tar også for oss noen av fordelene og bruksområdene til spesialtilpasset emballasje. Eksempler på dette kan være en takkelapp, etikett med logo eller tape med en kampanjekode.

Enkel og rask gaveinnpakning for nettbutikker

Når høytidene nærmer seg, vil du sannsynligvis se en økning i ordre i nettbutikken din. Det er flott! Men hvordan kan du få sendt varene raskt av gårde med fin, original emballasje? Nedenfor får du 5 tips til emballasje som ikke bør mangle på pakkebordet ditt, og tips til hvordan den brukes. Disse emballasjeproduktene er designet for å gjøre det mye raskere og mer festlig å pakke inn gaver.

 

Tips 1: Pakk inn raskere med esker med automatbunn

Det hele starter med esken, og trikset er å velge en eske med automatbunn. En automatbunn-eske tar i snitt bare 9 sekunder å montere, mens en standard eske i snitt tar 22 sekunder. Dette sparer en nettbutikk som pakker 250 esker hver dag, for 1 times arbeid hver dag!

Det er godt å vite at alle RAJAs esker med automatbunn er laget av resirkulerte og resirkulerbare materialer. Dette gir også et naturlig utseende. Et annet tips: Hvis du velger en eske med hvit innside, får du en bedre kontrast mellom esken og varene. Dette kan passe ekstra godt til gaveinnpakning.

automatbunnesker

 

Tips 2: Pakk raskere med tilpassede esker

Foretrekker du å unngå pakkefyll? I så fall kan løsningen være spesialtilpassede esker. Slik emballasje trenger ikke være dyrt. For en rekke populære produkter finnes det allerede tilpassede esker som kan brukes på et øyeblikk. De vanligste eksemplene er esker for bøker eller flasker.

Flaskeesker

Disse har unike egenskaper som passer perfekt til produktet du ønsker å sende. For eksempel har bokesker riller på sidene som kan brettes og justeres etter bokens tykkelse. Boken kan pakkes pent inn i silkepapir eller gavepapir før den pakkes i bokesken. På denne måten blir det ikke tomrom i esken, og du kan være sikker på at varene dine sendes trygt.

Esker

Tips 3: Beskytt med bobler eller silkepapir

For skjøre produkter anbefales det å velge ekstra pakkefyll som beskyttelse. Dette høres logisk ut, men hva gir den den beste beskyttelsen? Du kan for eksempel pakke enkeltprodukter i en boblepose. På denne måten er de svært godt beskyttet mot støt. Skal du pakke produkter med en overflate som er følsom for riper, er mykt silkepapir best. Silkepapir finnes i et bredt utvalg av farger, og kan matches til sesongen, høytiden (f.eks. rød til Valentine’s day), merkevaren din eller fargen på produktet. Av den grunn er silkepapir populært å bruke til gaveinnpakning,

Alle disse løsningene er raske og enkle å bruke, og gir varene dine ekstra profesjonalitet. Men vil du ha festlig, original og holdbar beskyttelse? Geami Wrappak og dets beskyttelsespapir er designet for dette formålet. Sistnevnte fungerer sammen med vakkert kraftpapir. Et slags honeycomb-mønster kuttes ut av papiret og brettes. Den store fordelen er at denne foldeteknikken er svært effektiv til å absorbere støt. Geami Wrappak kan enkelt kombineres med et lag mykt silkepapir – den ideelle beskyttelsen mot riper. Godt å vite: denne typen papirbeskyttelse er helt antistatisk og egnet for emballering av elektronisk utstyr.

Silkepapir

Tips 4: Fyll opp med papir

For en hel og fin pakke bør du absolutt unngå å ha for mye tomrom inni. Men hvis produktene er for små for å fylle opp esken, kan de kollidere med hverandre og bli skadet. Å håndtere returordrer i dårlig stand er ofte mye dyrere enn å investere i nødvendig beskyttelse. Så hvordan fyller du best opp eskene på en mest mulig miljøvennlig måte?

Eksempler på løsninger er papirstrimler eller kraftpapir. Papirstrimler finnes i mange forskjellige farger, slik at du kan få det utseendet som passer best. Strimlene er både svært dekorative og passer godt som gaveinnpakning, samtidig som de gir god beskyttelse. Kraftpapir er også et godt valg, og dette finnes både i ark og på rull. Du kan også velge avismakulatur, som er produsert av resirkulert avispapir. Alle disse produktene er gode miljøvalg, og de er resirkulerbare etter bruk.

papirstrimler er et godt valg til gaveinnpakning
Papirstrimler finnes i flere dekorative farger.

Tips 5: Tape med trykk, også i gaveinnpakning

Etter innpakning må esken forsegles. Hvordan gjøre dette på en original eller festlig måte? For det første: Bruk pakketape av papir. Hvis du velger papirtape med trykk, får du emballasje med ekstra appell på en rimelig og effektiv måte. Det er også en fin måte å vise frem merkevaren din på.

tape med trykk

For ekstra raske forsendelser kan du velge postesker eller e-handelsposer med integrert tape (limstripe). Bare fjern tapen, lukk igjen lokket, og du er ferdig! For en fin finish på utsiden av esken, kan du for eksempel vurdere etiketter med trykk. De er tilgjengelige med ulike budskap, egnet for alle anledninger og høytider.

 

HER FINNER DU ALLE PRODUKTENE VÅRE TIL BUTIKK- OG GAVEINNPAKNING

 

Hvordan bruke tilpasset emballasje, og hvilke fordeler gir det? 

Emballasje på en original og festlig måte blir mye enklere hvis du har personlig emballasje. En etikett med logoen din, en tape med ditt aktuelle budskap, en lapp med en takkemelding… Mulighetene er uendelige. Er du ennå ikke overbevist om kraften i personlig tilpasset emballasje eller trenger du en oversikt over mulighetene? Les videre nedenfor.

 

Fordeler med personlig emballasje

  • Styrk kundens forhold til merkevaren din: Hvis du bare har en nettbutikk, er emballasjen ofte det første og eneste fysiske kontaktpunktet mellom butikken og kunden. Emballasjen er derfor det ideelle kommunikasjonsmediet for å fremheve merkevaren din.
  • Begrenset markedsbudsjett? En tilpasset tape eller etikett er en rimelig måte å vise en kampanje eller promotere et tilbud for et bredt publikum. En tape eller etikett med fint design passer også godt som en del av gaveinnpakning.
  • Forbedre unboxing-opplevelsen: en trykt eller farget pakke sier mye mer enn en enkel, brun eske. Skap en positiv unboxing-opplevelse og styrk ditt forhold til kunden.
  • Spar på emballasjemengden: Personlig emballasje er ofte også tilpasset emballasje. Dette reduserer mengden tomrom og pakkefyll, og du sparer transportkostnader.

 

Hvilke emballasjeprodukter kan tilpasses og trykkes?

Eksempler på vanlige emballasjeprodukter som kan spesialtilpasses er:

  • Tape: tape er ofte den mest økonomiske måten å skille seg ut på. Det krever ikke at du endrer pakkeprosessen, og gir for mange nettbutikker mest verdi for pengene.
  • Poser og konvolutter: Disse gir svært kompakt emballasje. I tillegg er e-handelsposer et godt alternativ til esker ved for eksempel sending av tekstiler.
  • Etiketter: Det finnes ingen bedre måte å dele korte meldinger på. Du kan for eksempel få skrevet ut en etikett med en advarsel om hvordan du åpner pakken eller nevne en spesifikk kampanje. Veldig enkelt å integrere i et pakkebord, til minimal kostnad.
  • Beskyttelsesmateriale: For eksempel kan silkepapir leveres med trykk. Dette gir en unik unboxing-opplevelse.

Vil du vite mer om hva RAJA kan tilby av spesialtilpasset emballasje?

Ta kontakt med oss på telefon 406 93 400 eller les mer her.

Mest leste temaer