Kosmetikkemballasje: Trender i 2023

6 min å lese19 september 2023

Kosmetikk- og hudpleieprodukter er like enkelt å bestille på nett som klær, elektronikk eller bøker. Så ikke rart det har blitt big business… Som en nettbutikk i denne bransjen må du skille deg ut fra konkurrentene i alle ledd av kundereisen. Og den gode nyheten er at emballasje kan hjelpe deg med å gjøre nettopp det!

For å få mest mulig effekt av emballasjen din har RAJAs spesialister sett nærmere på de aktuelle trendene for skjønnhets- og kosmetikkemballasje akkurat nå. Viktige stikkord er bærekraft, sterk kundelojalitet, og selvfølgelig «wow-effekten».

 

1. Hva forventer forbrukerne av kosmetikkemballasje ?

De som kjøper kosmetikk i dag ser ikke bare på effekten av selve produktet. De ser nøye på kosmetikkens naturlige sammensetning, ingrediensene som er brukt og det faktum at det ikke er utført dyreforsøk. Dagens trend går helt klart mot en mer «grønn» kosmetikk og hudpleie, og det er naturlig at den samme trenden gjenspeiles i kosmetikkemballasje.

For kosmetikkmerker har bærekraft blitt en avgjørende del av imaget. For deg som har en nettbutikk eller fysisk butikk, er det viktig å ta hensyn til denne trenden og tenke nøye gjennom emballasjen du skal bruke. Riktig emballasje kan styrke eller svekke hele merkevareopplevelsen din.

Sammen med dette forventer forbrukerne også en sterkere merkevareopplevelse og ønsker å lære mer om filosofien bak produktene. Dette er en annen trend som henger sammen med emballasjen din. Du kan dra nytte av dette ved å bruke emballasjen til å formidle dine verdier og budskap i form av materiale og/ eller design. Selv et enkelt trykk eller fargerikt klistremerke kan gjøre en forskjell!

Eksempler på kosmetikkemballasje

 

2. Lag den perfekte kosmetikkemballasjen i 4 trinn

Følg disse fire trinnene for å lage den ideelle emballasjen for dine skjønnhets- og kosmetikkprodukter.

► 1) Velg riktig pappkvalitet

Et absolutt must for de som sender skjøre produkter er esker laget av dobbel bølgepapp. Disse eskene er sterke nok til å tåle et hardt støt eller dytt. Esker av dobbel bølgepapp finnes også med automatbunn, noe som gjør eskene raskere å sette sammen. Disse esketypene bidrar til ekstra beskyttelse og demping.

hvite postesker
Hvite postesker gir god beskyttelse og elegant presentasjon av produktene dine.

 

 

► 2) Sikre kosmetikken din

Pakk alltid inn produktet forsiktig med boblefolie eller papirbeskyttelse. Hvis overflaten på produktet ditt er ripefølsom (f.eks. glass), er det til og med best å velge skumfolie. Enhver skade på produktet ditt bør unngås for enhver pris.

► 3) Fyll tomrom i esken

Har produktene dine for mye luft i esken? Fyll opp tomrommet med fyllmateriale som kraftpapir, papirstrimler eller luftputer.

► 4) Forsegl og merk esken på riktig måte

Du bør lukke esken med pakketape av god kvalitet. Les om ulike typer pakketape her.

Sender du skjøre produkter kan du også merke esken med en varselsetikett. Denne etiketten gjør det klart for transportøren at de bør være ekstra forsiktige når de håndterer pakken din.

 

3. Trendene for kosmetikkemballasje i 2023

► 1) Gå for økologiske materialer

Den første trenden innen kosmetikkemballasje burde ikke overraske deg: bruk økologiske materialer – i alle deler av emballasjen din. Esker, hetteglass, fyllmateriale og til og med lukking av en flaske bør være utformet slik at de ikke skader miljøet.

gaveeske

Gaveeske

Gaveeske gaveeske

Posteskeposteske
– Laget av resirkulerbart papir.

– Magnetisk lukking

– Laget av resirkulerbart papir.

– Enkel å sette sammen.

– 70% resirkulert og resirkulerbar

–Hvit overflate for stilig presentasjon.

 

► 2) Plastemballasje er fortsatt aktuelt

Ønsker din bedrift å unngå plast for enhver pris? Det er kanskje ikke alltid den beste løsningen. Plast har mange fordeler som andre materialer ikke har:

 • Gjennomsiktig: gjennomsiktig kosmetikkemballasje viser umiddelbart frem produktet ditt og gir det et pent utseende. Gjennomsiktig plast er forresten også lettere å resirkulere.
 • Resirkulerbar: plast er like resirkulerbart som papir, så lenge du sorterer det i riktig avfallsstrøm
 • Vannbestandig: plast er motstandsdyktig mot vann og fuktighet.

 

Bobleplast

boblefolie

Bobleposer

boblepose

Lynlåsposer

lynlåspose

 • Fleksibelt og lett
 • Enkelt å pakke inn produktene dine
 • Lettvektig, fleksibel beskyttelse
 • Enkel å åpne og lukke med limstripe
 • 50% resirkulert.
 • En rimelig måte å beskytte produktet ditt på.

 

► 3) Kommuniser de riktige miljømerkene på kosmetikkemballasjen din

Hva bør kunden din gjøre med kosmetikkemballasjen etter utpakking? Gjør det klart for kunden hvordan emballasjen skal sorteres eller gjenbrukes. Du kan enkelt gjøre dette ved å bruke noen få universelle miljømerker. Ved å bruke de riktige merkene vil kundene dine alltid vite nøyaktig hvor de står. Vil du vite mer? Du kan lese alt om det i bloggartikkelen vår om ulike miljømerker.

bærekraft-logoer

► 4) Pakk kompakt og ikke bruk for mye

Forbrukerne legger stor vekt på en bærekraftig handleopplevelse. Så hva betyr det for valg av emballasje? Helt klart: Bruk så lite emballasje som mulig! Sørg for at emballasjen er så kompakt som mulig og passer tett rundt produktet. Du kan for eksempel gjøre dette ved å bruke en eske med variabel høyde, en posteske eller en polstret konvolutt. En ekstra fordel med de to sistnevnte er at de er enklere å sende i posten, slik at en ordre kan leveres rett i postkassen til mottaker.

Lave postesker

eske i postkasse

Polstret papirkonvolutt

papirkonvolutt

Esker med variabel høyde

eske med variabel høyde

 • Kun 50 mm høye
 • Passer i mange postkasser
 • Laget av 100% kraftpapir og dermed enkle å resirkulere
 • Justeres enkelt etter produktet ditt – unngå tomrom!
 • Truk samme eske til flere ulike produkter

 

► 5) Velg en naturlig nyanse

Fargen på emballasjen din har større påvirkning enn du kanskje tror. De siste årene har okertoner, jordfarger og pastellfarger blitt uatskillelige fra skjønnhets- og kosmetikkprodukter. Derfor er det ingenting bedre enn å velge emballasje laget av papp eller naturlig kraftpapir.

Bobleposer av papir

boblepose av papir

Brune postesker

brune postesker

 • Produsert av kraftpapir
 • Et godt alternativ til bobleposer i plast
 • Brun naturlig look
 • Enkel og rask å lukke

 

 

► 6) Hold deg til 1 farge

Den tidligere minimalistiske trenden gjelder også fargemønster. Prangende grafiske fargemønstre skaper et unikt utseende, men utstråler ikke den samme selvtilliten som en beskjeden 1-farge pakke. Selvfølgelig kan du leke med en dynamisk eller iøynefallende farge, så lenge den holder seg til 1 farge. Du kan enkelt og rimelig legge til farge ved å fylle esken innvendig med for eksempel silkepapir eller papirstrimler.

silkepapir

► 7) Tilpass kosmetikkemballasjen din

Med personlig tilpassede logoer og farger lager du unik kosmetikkemballasje som forteller din historie til kunden. Du kan enkelt få trykt esker, esker, tape samt etiketter. Sjekk ut alle mulighetene for personlig og trykt emballasje fra RAJA her.

 

► 8) Møt de nyeste teknologiene gjennom Smart Packaging

En nyere trend innen kosmetikkemballasje er smart emballasje. Dette er emballasje hvor du integrerer en QR-kode eller en NFC-brikke. Så snart kundene dine skanner dette, mottar de umiddelbart informasjon om produktet, emballasjen eller eventuelle kampanjekoder. Dette gjør kundeopplevelsen enda mer interaktiv – og attraktiv!

 

 

Har du spørsmål rundt innpakking av kosmetikk, ta gjerne kontakt med RAJAs kundesenter på telefon 22 51 40 00 eller post@rajapack.no.

 

  Mest leste temaer