Den ideelle miljøvennlige pakken

4 min å lese 09 juni 2021

Hvordan ser en miljøvennlig pakke ut? Hvilke typer emballasje trenger jeg for å få den ideelle miljøvennlige pakken? Dette er spørsmål som mange nettbutikkeiere stiller seg, og derfor gir vi her våre anbefalinger om hvordan en slik pakke kan se ut.

HANDLE MILJØVENNLIG EMBALLASJE HER

Bildet over viser et eksempel på en ideell pakke der alt er miljøvennlig – fra pappesken, til tapen, beskyttelsen og adresseringen.

1. Pakk i eske:

La oss begynne med å se på pappesken. Bruk en eske der kvaliteten er på topp, men som også er produsert gjennom bærekraftig skogbruk og en høy andel resirkulert papir.

Esker fra RAJA består av 70% resirkulert papir. Vi har sørget for høy kvalitet på kraftlineren (eksteriøret), som er laget av tre fra bærekraftig skogbruk. Testlineren (innsiden av bølgepappen) er laget av resirkulert papir. Alt i alt er dette en bærekraftig pappeske som kan gjenbrukes, resirkuleres og er laget av miljøvennlige materialer.

Men ikke stopp ved esken – tenk også på bruken av esken og fotavtrykket den setter underveis:

  • Reduser: Sørg for å tilpasse esken til innholdet og minimere tomrom, dette reduserer ikke bare mengden emballasje og fyllmateriale, men det reduserte volumet på pakken fører til at den tar mindre plass under transport, slik at det blir færre turer på veien. 
  • Gjenbruk: Når du velger pappeske bør du blant annet tenke på muligheten for retur. Kan esken brukes på nytt av kunden? Du reduserer antall returskader ved å tilby kunden riktig emballasje, og du sparer kunden for å kjøpe en ny eske. Avhengig av hva som passer best for deg og ditt produkt, bør du vurdere alle trinnene i prosessen med en gang. Se RAJAs esker for enkel retur her.  

2. Beskytt – med miljøvennlig papirfyll:

Nå går vi over til innholdet i pakken. Bruk pakkefyll av papir og sørg for at papiret er fra bærekraftig skogforvaltning, FSC-sertifisert og/eller produsert av 100% resirkulert materiale. Mulighetene er mange når det gjelder papirbeskyttelse, og er du i tvil om et produkt, kan du alltid ta kontakt med oss på telefon 22 51 40 00 eller post@rajapack.no – eller bruke vår live chat på www.rajapack.no

Emballasjepapir, også kalt kraftpapir, er et godt alternativ. Dette har fordelen at det kan fungere både som innpakning og som pakkefyll.

Nedenfor kan du se noen alternativer innen papirbeskyttelse:

Bølgepapp

Kraftpapir  

Silkepapir

Pakkemaskiner med miljøvennlig pakkefyll

På bildene ser du noen noen varianter av papirbeskyttelse. Det finnes en rekke alternativer, men det viktigste er at du bruker pakkefyll av miljøvennlig papir.

3. Forsegl – med pakketape av miljøvennlig, ubleket kraftpapir

Nå har vi valgt en eske og fylt den, så nå må pappesken forsegles. Dette gjøres med miljøvennlig pakketape av papir som kan resirkuleres sammen med esken.

Papirtape i stedet for plast er et utmerket alternativ til klassisk pakketape av PP eller PVC. Den har de samme gode egenskapene, men er laget av bærekraftige materialer: Silikonfritt kraftpapir og et lim av naturgummi. Du trenger ikke å fjerne tapen når esken skal resirkuleres, så du sparer mye tid. Dette er en stor fordel sammenlignet med andre typer tape.

Pakketape av papir

I tillegg til at papirtapen gir deg en 1-materialsløsning med papirtape, pappeske og muligens miljøvennlig emballasjepapir, gir det brune, naturlige utseendet også et pent helhetsinntrykk.  

Papirtape finnes i varianter ut fra hvor tung esken du skal pakke er. For esker tyngre enn 20 kg anbefaler vi forsterket tape.

4. Adressering

I vårt sortiment har vi en miljøvennlig variant av pakkseddellommen, en variant av papir. Denne papirposen kan resirkuleres med pappesken. Limet er uten løsemiddel og de kommer i forskjellige størrelser.

Pakkseddellomme av papir

Oppsummering:

Nå har vi tatt for oss hele pakken din, og du har våre anbefalinger til en miljøvennlig pakke som er klar til utsendelse. Hvis du har spørsmål er vi klare til å hjelpe deg: Ta kontakt på telefon 22 51 40 00 eller post@rajapack.no.

Og til slutt:

Når du pakker inn ordrene og sender dem til kundene dine, bør du følge RAJAs 5 emballasjeprinsipper for miljøvennlig pakking. Lykke til!

Mest leste temaer