En guide til pakkemaskiner som øker produktiviteten

8 min å lese 06 juni 2022

Pakkemaskiner er i vinden, og mange selskaper ser fordeler med å automatisere emballasjeprosessene sine. Maskiner øker produktiviteten, sparer penger på materialer og reduserer miljøpåvirkningen. Vi har satt sammen en guide for å gi deg en introduksjon til emballasjemaskiner, hvilke typer maskiner som finnes og hva de hjelper deg med. 

Hvorfor automatisere emballasjeprosessene dine?

Hvis du pakker mer enn 10 pakker per dag, er det sannsynlig at en emballasjemaskin kan hjelpe bedriften din med å spare tid og penger. Mange maskiner er også tilgjengelige for utleie, så det er ingen store investeringer å bekymre seg for.

Noen av fordelene som maskiner kan gi:

  • Gjør pakke- og lagerprosesser raskere, noe som resulterer i økt effektivitet og flere pakkede pakker per dag
  • Gir bedriften bedre kontroll over pakkene og forbedrer fleksibiliteten.
  • Bidrar til et bedre arbeidsmiljø med forenklede oppgaver og mindre fysisk belastning for dine lageransatte
  • Reduserer mengden materiale som brukes og avfall som produseres, noe som gir lavere kostnader og mindre miljøpåvirkning
  • Maskiner som lager pakkefyll frigjør plass i selskapets lager, fordi filmen eller papirrullen maskinen bruker tar mye mindre plass enn om fyllmaterialet blir kjøpt ferdig.

Ulike typer emballasjemaskiner

Det er mange pakkeprosesser som kan automatiseres, inkludert strapping, tetning og demping. Strappemaskiner effektiviserer prosessen med å strappe pakker med bånd. Med en posesveiser kan du raskt og enkelt forsegle poser på samlebåndet.

Strekkfilmmaskiner brukes ofte av selskaper som bruker en større mengde palletransport.

Våre mest populære maskiner er sannsynligvis emballasjemaskiner som lager fyllmateriale på stedet. Å sikre at varene ankommer i god stand er avgjørende for enhver vellykket virksomhet. For å beskytte løse gjenstander under frakt, er papir- eller luftfyll perfekt for demping og beskyttelse.

1. Emballasjemaskiner til fyll og bekyttelse

Emballasjemaskiner produserer fyllmateriale raskt og enkelt, i stedet for å kjøpe det ferdig. Emballasjematerialet som mates inn i maskinene (f.eks. plast eller papir) kan bestilles i økonomiske ruller, noe som betyr redusert fraktkostnad for virksomheten din og mer lagerplass.

Luftputer og fyllmateriale av papir
Luftputer og fyllmateriale av papir brukes for å beskytte varene dine

Luftputemaskiner – mer miljøvennlig enn du kanskje tror

Mange foretrekker å bruke papir fremfor plast til emballasje av miljøhensyn. Fyllmateriale laget av papir velges ofte av denne årsaken. Men et miljøaspekt som mange ikke tenker på når det gjelder bobleplast eller luftputer, er at fyllmaterialet kan bestå av så mye som 99% luft. På denne måten kan det være et svært ressurseffektivt materiale å bruke. Hvis du bruker et luftfyllsystem, får du også fordelen av at plastfilmen tar svært lite plass i transporten fra RAJA til lageret ditt, da den ikke leveres oppblåst.

I tillegg tilbyr RAJA selvfølgelig alternativer til plastfilm som er gode miljøvalg. Hvis du velger RAJA sitt eget luftfyllsystem RAJAAIR, kan du velge å bruke det sammen med vår populære papirfilm. Vi har også biologisk nedbrytbar plastfilm og film som består av 50% resirkulert materiale.

Les også: Pakk og beskytt med luftputer

På RAJAs Youtube-kanal finner du videoer som demonstrerer noen av våre maskiner og andre produkter.

Papirfyllmaskiner – manges favoritt

Papirfyllmaskiner tilbyr en annen kostnadseffektiv og miljøvennlig måte å lage fyllmateriale på. Studier har vist at forbrukerne foretrekker å få papirfyll i pakkene sine av miljømessige årsaker. Maskinene produserer sterkt, krympet papir som kan brukes til pakkefyll og beskyttelse. Disse maskinene er ideelle for prosesser med høyt volum (de produserer opptil 1,4 meter papir per sekund), og selv om de er større enn luftputesystemene, gir de større fleksibilitet. Hvis du pakker over 50 produkter om dagen, sparer du tid og penger, og materialforbruket blir redusert. Det finnes flere alternativer som inkluderer funksjoner som fjernkontroller, fotpedaler og programmering av papirlengden.

PadPak-serien er populær blant RAJAs kunder – sjekk ut ut videoene våre om PadPak Junior og PadPak Guardian.

Få mest mulig ut av pappen med en pappmakulator

Tips: Hvorfor ikke dra nytte av pappavfallet fra de brukte og utslitte eskene på kontoret eller lageret ditt? Bli en miljøhelt og gjenbruk brukte esker som fyllmateriale ved hjelp av vår praktiske pappmakulator. Maskinen perforerer papp slik at du får et fleksibelt og trekkspillfoldet materiale som kan brukes til å beskytte produktene dine under transport og fylle tomrom i pakkene dine.

pappmakulatorer er nyttige emballasjemaskiner
våre praktiske emballasjemaskiner

2. Maskiner til strammebånd, hefting og snøring

Neste kategori er emballasjemaskiner for strammebånd, hefting og snøring. Pakkeprosessen kan innebære mange trinn, og effektivisering av ett eller flere av dem ved hjelp av en maskin kan øke tempoet ditt når det gjelder antall pakker eller varer som klargjøres per dag.

Strappemaskiner kan effektivisere

Bruker bedriften din ofte strammebånd til å forsegle pakker? RAJA har strappemaskiner for både mindre og større behov som automatiserer prosessen med å strekke og forsegle PP-bånd. En typisk maskin kan pakke inn og stramme en eske på under 10 sekunder. De er robuste og enkle å bruke, og det er enkelt å bytte båndrullen. Hvis du pakker over 50 pakker per dag er det sannsynlig at en strappemaskin kan gi betydelige besparelser.

Hvis du vil ha en mer fleksibel maskin, tilbyr vi også en håndholdt variant – vår batteridrevne båndstrammer anbefales for selskaper som strammer både horisontalt og vertikalt opptil 150 sveiser / time. Den fungerer med PP-bånd eller miljøvennlig PET-bånd og strammer og sveiser pakkebåndet ved å trykke på en knapp.

strappemaskiner er smarte emballasjemaskiner
emballasjemaskiner til strapping

 

Miljøvennlig lukking med elektrisk tapedispenser

Har du tenkt på å bytte ut plasttapen med en miljøvennlig variant? RAJA’s elektriske tapedispenser bruker papirtape hvor limet aktiveres av vann som den elektriske dispenseren varmes opp. Fest taperullen, velg tapelengden og kom i gang – maskinen aktiverer, løser ut og kutter av tapestykker i riktig lengde.

En overgang til papirtape er noe kundene dine vil legge merke til og sette pris på. I tillegg til at papiret er bedre for miljøet, forenkles resirkulering fordi tapen ikke trenger å fjernes fra pappen.

Se filmen om RAJA’s elektriske tapedispenser her.

Trådløs stiftepistol effektiviserer stifting

Bruker du stifter til å forsegle pakkene dine? I så fall har vi i vårt sortiment en trådløs stiftepistol som kan være nyttig. Stifter kan ha mange forskjellige bruksområder, denne maskinen er perfekt for mobil bruk i produksjonsverksteder, varehus eller i logistikk. Med opptil 800 stifter per batterilading er det en veldig kraftig løsning.

stiftepistol
stifter til stiftepistol

Stabiliser pallene dine med en strekkfilmmaskin

Strekkfilm brukes ofte for å sikre at pallene er stabile under transport eller langtidslagring. Ved å bruke strekkfilm kan ulykker unngås, i tillegg får varene god beskyttelse mot fuktighet, støv og smuss. RAJA tilbyr strekkfilmmaskiner med ulike tilleggsfunksjoner som motorisert forlengelse og digitalt kontrollpanel. Ideelt hvis firmaet ditt håndterer et stort antall paller. Vær oppmerksom på at strekkfilmmaskiner brukes med spesialutviklet maskinstrekkfilm.

Les også: Alt du trenger å vite om strekkfilm.

3. Maskiner til film og folie

Den siste kategorien vi vil ta for oss er ulike maskiner til å lukke eller krympe plastfilm eller folie.

Fest og beskytt produktene dine med varmluftspistol og krympeplast

Akkurat som navnet antyder, krymper krympefolien når den varmes opp – når du varmer opp plastfilmen med for eksempel en varmluftpistol, vil den krympe sammen og forme til produktet ditt uavhengig av design. Denne metoden brukes for eksempel til å sikre varer før transport og gir varene god beskyttelse mot elementene. Velg gjerne vårt krympesett som, i tillegg til varmluftpistolen, også inkluderer et vognstativ. Vær oppmerksom på at krympefilm kjøpes separat.

krympefolie
varmluftspistol
krympesett

Forsegle posene med en posesveiser

En posesveiser gir en mer industriell høyvolumløsning hvis du trenger å forsegle store mengder poser raskt og enkelt. De er små og kompakte og passer inn nesten hvor som helst. Reservedelspakker kan også kjøpes, noe som gjør det enkelt å vedlikeholde maskinen. Tips: benytt RAJAs sveisepakke der alt du trenger for å komme i gang er inkludert: du får både posesveiser, stativ, hjul og bord.

Hvis posesveiser fanger din interesse, kan det være godt å vite at vi i RAJA også har et stort utvalg av plastposer og plastslanger.

posesveiser
posesveiser på stativ

Trenger du hjelp til å velge riktig emballasjemaskin?

Utforsk RAJAs utvalg av emballasjesystemer og -maskiner i vår interaktive systemkatalogTa gjerne kontakt med oss for tips og råd om hvilke av våre emballasjemaskiner som passer best basert på dine unike behov og prioriteringer. Send oss en e-post direkte på post@rajapack.no eller ring oss på 22 51 40 00 mellom kl. 8-16. Vi svarer også på vår live chat på www.rajapack.no.

RAJA hjelper deg hele veien fra idé til installasjon

  • Våre emballasjespesialister analyserer dine behov og hjelper deg med å finne en lønnsom løsning
  • Om nødvendig kan vi arrangere demoer av forskjellige materialer og maskiner
  • Du får et kostnadsestimat, og rask levering etter at avtalen er fullført
  • Vi tilbyr gratis opplæring og/eller gratis installasjon
  • Vi tilbyr service og vedlikehold for maskiner med serviceavtaler
Mest leste temaer