Fire innovasjoner fra RAJA for en plastfri pakkeprosess   

3 min å lese 15 august 2022

RAJA har nylig lansert fire nye emballasjeprodukter for mer miljøvennlige forsendelser. Disse 100 % resirkulerbare alternativene til plastemballasje er ideelle for å beskytte og sikre forsendelser på en bærekraftig måte. 

Fire miljøvennlige innovasjoner fra RAJA

Miljøansvar blir stadig viktigere for både nettbutikker, produsenter og logistikkselskaper, og forbrukerne har økte forventninger om at forsendelser er miljøvennlige. 

RAJA har jobbet i mange år med å tilby stadig nye miljøvennlige emballasjeløsninger, som er laget av naturlige materialer, er enkle å resirkulere og gjenbruke, og som gir kundene gode alternativer til plast. Blant årets nye produkter er disse fire miljøvennlige alternativene:

1. Strekkfilm av papir

Denne strekkfilmen er produsert av 100% miljøvennlig kraftpapir, og er både PEFC-sertifisert og resirkulerbar. Den kan strekkes opptil 30% og har lim på innsiden for lettere feste til godset. Strekkfilmen passer til lette og standard paller med pallelast på opptil 200 kg. Den gir god beskyttelse til varer under transport og lagring, samtidig som den beskytter varene mot smuss og støv.

Strekkfilm av papir er et utmerket alternativ til strekkfilm av plast, spesielt til innendørs bruk.   

Les mer om strekkfilm av papir her.

2. Resirkulert boblefolie av papir

Boblefolie av papir er en av RAJAs miljøvennlige innovasjoner
Boblefolie av papir er et miljøvennlig alternativ til bobleplast!

Boblefolien er produsert av 100% resirkulert papir og er en miljøvennlig innovasjon som beskytter produkter under transport og frakt. Den unike teknologien fanger luft mellom to lag med papir, og gir den utmerket støtdemping og beskyttende egenskaper. Boblefolien er lett, noe som gir lavere transportkostnader.

Papiret er enkelt å klippe til og skrive på, og er lett å forme rundt produkter, noe som gjør boblefolien til et praktisk og fleksibelt beskyttelsesmateriale.

RAJAs boblefolie av resirkulert papir vant emballasjebransjens Oscar-pris i Frankrike i 2021. 

3. Strammebånd av papir 

Strammebånd av papir er en av RAJAs miljøvennlige innovasjoner
Strammebånd av papir er et innovativt alternativ til standard PP-strammebånd!

Dette er et nytenkende miljøvennlig produkt som er produsert i Europa av 95% resirkulert kraftpapir og 5% vegetabilsk lim. Produktet er FSC-sertifisert og fullt resirkulerbart. Strammebånd av papir er en optimal strammeløsning for forsegling og bunting av lette pakker og produkter for korttids-oppbevaring innendørs. Det naturlige strammebåndet kan rives opp for hånd og kan brukes både manuelt og med en strappemaskin.

Les mer om strammebånd av papir her.

4. Vatterte papirkonvolutter

Papirkonvoluttene er en av RAJAs miljøvennlige innovasjoner
Vatterte papirkonvolutter er en av RAJAs miljøvennlige innovasjoner

RAJAs nye polstrede papirkonvolutter er både beskyttende og støtdempende. De består av et lag papir i honeycomb-struktur, dekket med to lag resirkulert kraftpapir i 110 g/m² utvendig og 70 g/m² innvendig. Papirkonvoluttene er lette i vekt slik at du reduserer fraktkostnaden. For forbrukeren er konvoluttene innovative og svært praktiske, da de kan resirkuleres i papiravfallet uten å måtte fjerne vatteringen inni. RAJAs vatterte papirkonvolutter er dermed et utmerket miljøvennlig alternativ til tradisjonelle boblekonvolutter.

Årets miljøvennlige innovasjoner er bare en liten del av RAJAs utvalg av miljøvennlige emballasjeprodukter. Se hele vårt utvalg av grønn emballasje her!

Ønsker du råd og veiledning om valg av emballasje til dine produkter? Ta gjerne kontakt med oss på telefon 22 51 40 00, e-post eller vår chat på www.rajapack.no.  

Mest leste temaer