Monomateriale – årets store emballasjetrend

4min å lese13/12/2022

Tenk deg en emballasje der ALT er laget av papir: esken eller e-handelsposen, boblefolien, pakketapen, pakkseddelkonvolutten, til og med strekkfilmen som brukes til å beskytte pallen. Tenk deg hvilket stilig utseende emballasjen din får og fremfor alt hvor enkelt det vil være for forbrukeren å resirkulere!

Monomateriale er årets sterkeste emballasjetrend, og RAJA har alt du trenger for å komme i gang.

Monomateriale er viktig for nettbutikker

Hva er monomateriale?

Monomateriale, som navnet antyder, betyr et produkt som består av en enkelt type materiale. En emballasje i monomateriale gjør det enklere for forbrukerne å resirkulere – hvis hele emballasjen er plast, kan den enkelt sorteres i plastgjenvinning, og hvis hele emballasjen er laget av papir, kan den enkelt plasseres i papirbeholderen på gjenvinningsstasjonen. Kunden din trenger ikke å trekke ut plastfolien fra en boblekonvolutt, eller fjerne pakketape og strammebånd fra emballasjen for å kunne resirkulere alle materialer riktig.

Monomateriale med papir gir et naturlig utseende, og samtidig gir det et klart signal til kundene dine om at du bryr deg om miljøet.

Monomateriale

Er papir bedre enn plast?

Ja, papir er generelt bedre enn plast for miljøet. Siden papir og papp er laget av trær, er det naturlig nedbrytbart i naturen. Plast, som er laget av olje, tar hundrevis av år å bryte ned hvis den havner i naturen. Når plast brytes ned naturlig, blir restene også værende i miljøet som mikroplast.

Hvorfor bør du vurdere papir i stedet for plast når du velger emballasje?

Her er tre grunner:

  • Fornybar: Som sagt er papir laget av tre, en ressurs vi kan dyrke uendelig. Dette reduserer påvirkningen på miljøet og bruken av råvarer. Når trær vokser, blir CO2 også fjernet fra luften og omdannet til nytt oksygen. Ikke verst ikke sant?
  • Enklere å sortere: plast kommer i mange forskjellige varianter, fra PP og PVC til LDPE og ABS. Du må være ekstra forsiktig fordi du ikke alltid kan sortere all plasten sammen. Heldigvis er dette lettere med papir. Du kan levere all ren papiremballasje i samme resirkuleringsbeholder, slik at materialet kan få nytt liv gjennom resirkulering.
  • De gode egenskapene til papiret: papir og papp er veldig støtbestandige, så leveransen din vil være i trygge hender. Papir er generelt fritt for klor og syrer. I tillegg er det antistatisk. Sender dere elektronikk? Da er det ingen risiko for elektrostatiske utladninger som kan skade enhetene dine.

10 emballasjeprodukter som erstatter plast med papir

RAJAs kunder etterspør stadig innovasjon når det gjelder miljøvennlige produkter, derfor er vi godt forberedt på å hjelpe deg som kan og vil bytte til bruk av papiremballasje. Nylig har vi lansert nyheter som strekkfilm av papir og papirboblefolie, mens pakketape av papir har vi hatt i flere år.

Her er ti produkter som tradisjonelt er laget av plast, som du nå kan finne papiralternativer av i RAJAs sortiment:

         1. Glaserte papirposer (nyhet i 2022) er ideelle for klesforhandlere som i dag bruker plastposer til å pakke plagg individuelt i emballasjen.

 

Silkepapirposer er et eksempel på monomateriale


2. Boblefolie av papir er et utmerket alternativ til bobleplast.

 boblefolie av plast kan erstattes med boblefolie av papir


3. Bruker du e-handelsposer? Sjekk ut våre e-handelsposer laget av kraftpapir.

E-handelsposer av papir er et eksempel på monomateriale

 

4. Hvis du sender mindre gjenstander, har du kanskje god erfaring med boblekonvolutter, som gir god beskyttelse under posttransport. Våre nye polstrede papirkonvolutter (nye 2022) gir minst like god beskyttelse.


Vatterte papirposer er et eksempel på monomateriale

 

5. Pakketape av papir er ikke nytt hos RAJA, det er et av våre mest populære produkter.


pakketape av papir kan erstatte pakketape av plast

 

6. Bruker du PP-strammebånd til å forsegle pakker eller sikre paller? Ikke noe problem, nå har vi strammebånd av papir (nyhet i 2021) i vårt sortiment.


strappebånd av papir kan erstatte strappebånd av plast
7. Pakken er i orden, og det er på tide å sende den av gårde – ikke noe problem, vi har pakkseddellommer av papir.  


pakkseddellommer finnes også i papir

 

8. Strekkfilm av papir, kanskje vår mest innovative nyhet i 2022.


strekkfilm av papir er et godt alternativ til strekkfilm av plast

 

Vi opplever stor interesse for strekkfilmen, og den har nylig vunnet en ScanStar-pris, emballasjebransjens egen pris. Den er elastisk opptil 30% og er ideell for paller med homogen form som veier opp til 200 kg.

 

9. Orden i sakene på lageret? Velg våre oppbevaringsbokser i papir.


oppbevaringsbokser i papir

 

10. For avfallshåndtering anbefaler vi våre kraftige papirposer i stedet for plastsøppelposer.


kraftige papirposer kan brukes til avfallsposer

 

La RAJA hjelpe deg med å bli klimasmart

Vi er en del av RAJA Group, Europas største leverandør av emballasje, kontor- og lagerutstyr og utstyr til industri. Ta gjerne kontakt med oss, så hjelper vi deg med å finne miljøvennlige løsninger basert på dine behov, slik at din bedrift kan redusere sitt klimaavtrykk.

Du treffer oss på telefon 22514000, e-post til post@rajapack.no eller på chat.

Mest leste temaer