Guide til bærekraftig emballasje – del 1

3 min å lese 05 februar 2021

Tenk bærekraft når du velger emballasje!

Helt siden oppstarten i 1954 har RAJA fokusert på miljø, og over flere tiår har vi styrket vår satsing på bærekraftig utvikling. Som en av Europas ledende emballasjeleverandører har alle selskapene i RAJA-gruppen forpliktet seg til å ta vare på miljøet.

For RAJA er det viktig at kundene alltid kan velge miljøvennlige alternativer. Derfor legger vi vekt på å tilby grønne alternativer i nettbutikken, blant annet gjenbruksemballasje og biologisk nedbrytbar emballasje.

Å satse på bærekraft er både lønnsomt og bra for naturen. Det gir deg en mulighet til å bygge omdømme, skille deg positivt fra konkurrentene og forbedre opplevelsen for kundene dine.

De siste årene har utvalget av miljøvennlig emballasje økt kraftig, og nedenfor har vi håndplukket noen av favorittene våre, slik at du kan bli inspirert til å gi bedriften et grønnere avtrykk.

Se RAJAs utvalg av miljøvennlig emballasje i nettbutikken

Bærekraftig emballasje

Utvalget av miljøvennlig emballasje inkluderer esker, tape, bobleplast, fyllmateriale, papir, konvolutter og mye mer. Et kjennetegn ved alle de grønne emballasjeproduktene er at den miljøvennlige versjonen er minst like god og effektiv som den konvensjonelle. Hvis bærekraft er høyt på agendaen i ditt firma, er det ingen gode unnskyldninger for ikke å velge miljøvennlig emballasje. Nedenfor kan du lese mer om biologisk nedbrytbar emballasje, resirkulert emballasje og andre typer miljøvennlig emballasje. 

Postesker

Våre praktiske postesker er kraftige og gir solid beskyttelse for produktene dine. Hvis du sender mange pakker, er disse eskene et godt alternativ til de tradisjonelle eskene. De er motstandsdyktige mot fuktighet og temperatursvingninger, tåler opptil 20 kg. og har 3 ganger normal pappstyrke på langsidene. Vi har et stort utvalg av størrelser, og til samme pris finner du også hvite postesker, som i tillegg til å gi den beste beskyttelsen også etterlater et elegant inntrykk hos mottakeren.

E-handelsposer av resirkulert plast

Hvis du har en nettbutikk og allerede bruker e-handelsposer, så finnes det et godt, miljøvennlig alternativ. RAJAs e-handelsposer er laget av 60% resirkulert plast, og minimerer dermed miljøbelastningen så mye som mulig. Posene har også en selvklebende stripe for lukking, er vannavvisende og de har en svart innside som forhindrer innsyn.

Posene er et opplagt valg når du skal sende alt fra smykker og kosmetikk til tekstiler og andre varer.

Pappkonvolutter laget av resirkulerte materialer

Hvis du skal sende fotografier eller dokumenter som ikke må brettes, kan du med god samvittighet velge RAJAs pappkonvolutter. De er laget av 100% resirkulerte materialer, og de er resirkulerbare. Pappkonvolutter sørger for god beskyttelse for dine forsendelser. Konvoluttene har forsterkede kanter som gir ekstra stivhet, og de er enkle å bruke. Konvoluttene kommer i esker med 100 eller 75 stk. og er tilgjengelig i både brun og hvit. Et godt valg for miljø og sikkerhet!

Pakketape: Papirtape, resirkulerbar sammen med pappesken

Pakketape er vanligvis en nødvendig følgesvenn når du skal lukke pappeskene, men du har også muligheten til å velge papirtape – et miljøvennlig alternativ til vanlig pakketape. Papirtape har en enorm fordel sammenlignet med plasttape: I tillegg til at den har samme egenskaper som vanlig pakketape, kan den resirkuleres sammen med pappemballasjen. Den etterlater derfor et minimalt miljøavtrykk.

RAJAs papirtape er produsert av miljøvennlig, ubleket papir uten silikon og kan resirkuleres. Tapen selges i to ulike bredder, 50 og 75 mm.

Hvis du vil vite mer om RAJAs løsninger for bærekraftig emballasje, har vi samlet en oversikt over grønne produkter her. Ta også gjerne kontakt med en av våre emballasjespesialister på telefon 22514000 eller e-post post@rajapack.no.

Vil du lese mer? Se vår guide til bærekraftig emballasje – del 2

Mest leste temaer