Hvorfor bør du skifte til pakketape av papir?

3 min å lese 20 januar 2021

Du bør definitivt bytte til papirtape hvis miljøet står høyt på agendaen i din virksomhet. Papirtape har alle de samme fordelene og egenskapene som vanlig pakketape av plast, men i tillegg har papirtape mange andre praktiske fordeler. En av dem er at den kan resirkuleres sammen med pappesken, noe som forenkler resirkuleringen. I dette innlegget tar vi for oss flere av fordelene med papirtape. 

Papirtape – et miljøvennlig og sikkert valg

Egentlig kan vi ikke se noen grunner til ikke å bytte til pakketape av papir. Det har lenge vært en økende bevissthet rundt miljø og bærekraft, og nå som det finnes et bredt utvalg av miljøvennlig emballasje er dette et veldig enkelt, men effektivt tiltak å sette i gang med. Emballasjen og pakketapen er det første kundene ser når de mottar pakken din, så hvorfor ikke starte her?

Miljøvennlig papirtape er utmerkede alternativer til polypropylen og vinyltape, har samme klebe- og hefteevne og gir den samme gode beskyttelsen. Den kan også enkelt og lettvint gjenbrukes og gjenvinnes – selv limet er miljøvennlig.

Andre gode grunner til å bytte til papirtape er at tapen fester seg til alle typer papp, kartong og esker, og den er enkel å rive av, men fortsatt sterk i bruk. Papirtape kan også skrives på, den er tilgjengelig i hvitt og finnes også i forskjellige kvaliteter. Det at tapen kan skrives på gir ekstra fordeler; det sparer deg f.eks. for å kjøpe etiketter, du kan bruke papirtapen i stedet.

Vi opplever en økende etterspørsel etter papirtape av mange forskjellige grunner. Noe som er verdt å merke seg er at papirtape gir en god kundeopplevelse ved «unboxing» – når kundene mottar og åpner pakken fra deg. Papirtape er enkelt å håndtere, da det er mulig å både rive og klippe opp tapen. Papirtape er en sterk og fleksibel tape, og den er tilgjengelig i forskjellige kvaliteter. Den forsterkede typen kan brukes på pakker på opptil 75 kg og har også høy motstandsdyktighet mot varme og fuktighet. Den er ideell for eksport og bidrar til å redusere miljøpåvirkningen i landet som mottar pakken. Og hvis du trenger ytterligere grunner til å bytte til papirtape, kan det nevnes at tapen også kan brukes som maskeringstape.

Du kan også bestille papirtape med logotrykk, noe som gir en enkel, men god profilering mot kundene dine.

Hva er den miljøvennlige tapen laget av?

Papirtapen produseres av resirkulert papir og lim av naturgummi. Du kan få pakketape laget av papir i 57 g / m2, 70 g / m2 og forsterket i 125 g / m2.

I tillegg kan du også velge gummiert papirtape, som gir ekstra effektiv forsegling. Forsøk på å fjerne tapen vil etterlate tydelig skade på esken, og dette motvirker svinn under transport. Tapen brukes med en egnet dispenser som fukter tapen og aktiverer klebemiddelet. Tapen er motstandsdyktig mot fukt og temperatur, og er også miljøvennlig.

Det finnes nå et bredt utvalg av miljøvennlig emballasje, og hvis du trenger hjelp, kan du kontakte RAJAs kundesenter på telefon 22 51 40 00 eller e-post (post@rajapack.no). Vi kan guide deg gjennom alle alternativene innen papirtape og andre miljøvennlige løsninger. Du kan også se vårt utvalg av miljøvennlig emballasje her.

Mest leste temaer