Hva er miljøvennlig emballasje?

3 min å lese 29 april 2022

Det finnes ikke et enkelt, kort svar på hva som er miljøvennlig emballasje. I denne artikkelen deler vi hva som er RAJAs syn på hvordan emballasjen kan bli mest mulig miljøvennlig.

Her ser du vårt utvalg av grønn og miljøvennlig emballasje i nettbutikken

Optimalisering

For å bli mest mulig miljøvennlig, er det viktig å tenke emballasjeoptimering. Hva pakker og sender din bedrift, og hvilke behov har du for å beskytte produktene dine på veien til kunden?

Et eksempel på en miljøvennlig pakke ser du her:

miljøvennlig pakke
Den ideelle pakken for miljøvennlig forsendelse

Du kan lese mer om den ideelle miljøvennlige pakken i denne artikkelen.

All emballasje har en miljøpåvirkning, men i RAJA er vi opptatt av at den skal være lavest mulig. Derfor er mesteparten av emballasjen vår (86%) produsert i Europa, og vi jobber kontinuerlig med å øke andelen av produktene våre som er produsert av resirkulert og resirkulerbart papir, papp og plast.

RAJAs 5 emballasjeprinsipper

RAJA har utviklet 5 emballasjeprinsipper for miljøvennlig pakking: Reduser, gjenbruk, erstatt, forny og resirkuler.

RAJAs 5 prinsipper for miljøvennlig emballasje
RAJAs 5 prinsipper for miljøvennlig emballasje

1. Reduser.

Reduser vekten og volumet på emballasjen til det minste som er nødvendig for å beskytte godt uten å pakke over.

Velg emballasje som er tilpasset produktene dine slik at det tomme området rundt varen reduseres. Da trenger du mindre pakkefyll og det blir mindre unødvendig vekt, noe som betyr at transportkostnadene dine blir lavere.

Derfor tilbyr RAJA mer enn 800 esker i forskjellige størrelser tilpasset både miljø og alle dine behov for øvrig.

2. Gjenbruk.

Gjenbruk emballasjen så snart som mulig. RAJA tilbyr ulike alternative produkter som du og kundene dine kan bruke flere ganger uten at den blir dårligere. Sjekk ut vårt utvalg av returemballasje og andre produkter til nettbutikken!

3. Erstatt.

Erstatt emballasje med høy miljøpåvirkning eller ikke resirkulerbar med miljøvennlige alternativer.

RAJA arbeider for å tilby deg emballasje med redusert miljøpåvirkning, og vil stadig lansere nye og mer miljøvennlige produkter.

RAJA-gruppen har satt 3 miljømål som skal oppnås innen 2025:

  • 100% av vår emballasje skal være resirkulert og/ eller resirkulerbar
  • 80% av salget vårt skal være papir- og pappemballasje
  • Lansering av ny, gjenbrukbar emballasje

Allerede tilbyr vi en rekke grønne og bærekraftige alternativer til standard emballasjeprodukter – ta en titt på utvalget av miljøvennlig emballasje her. Du kan også kontakte våre emballasjespesialister på e-post eller telefon 22 51 40 00 for råd om hvilke produkter som passer best for din bedrift. 

4. Forny.

Forny ved å bruke biobasert emballasje.

Velg mellom et av våre produkter produsert av fornybare materialer. Massen som brukes som bestanddel i produksjonen av papp- og papiremballasjen vår består av 70% trevirke fra tynnere kutt, noe som er nødvendig for vedlikehold av skogen, mens 30% treavfall og flis utvinnes fra sagbruk.

5. Resirkuler.

Resirkuler emballasje for å bidra til en sirkulær økonomi som minimerer avfall. RAJA kan tilby et stort utvalg av resirkulerbar emballasje og oppfordrer alle til å sortere avfallet sitt grundig for å oppnå mest mulig effektiv resirkulering. Du kan kjenne igjen RAJAs miljøvennlige produkter i vår nettbutikk og vår produktkatalog gjennom dette symbolet:

Du kan lese mer om resirkulering av emballasje i denne bloggposten.

Miljø – en grunnleggende verdi i RAJA-gruppen

Helt siden RAJA ble grunnlagt i 1954 har miljø vært en del av våre verdier. Du kan lese mer om vårt miljøengasjement her.

Har du noen spørsmål eller vil vite mer om miljøvennlig emballasje, ikke nøl med å ta kontakt med oss!

Mest leste temaer