Hvordan resirkulere emballasje?

4min å lese09/05/2019

Emballasje er vanligvis laget av sterke og elastiske materialer slik at det kan beskytte mot slag og støt. Derfor kan det være utfordrende å resirkulere emballasjen på riktig måte. I dette innlegget fokuserer vi på hvordan du kan gjenvinne og kvitte deg med emballasje på en trygg og miljøvennlig måte. Vi vil fokusere på bobleplast, skumfolie og papiremballasje.

Se vårt utvalg av grønn emballasje i nettbutikken

Beskyttelse av produktene står i hjertet av alt vi gjør i RAJA, det er det som gjør beskyttelsesemballasje til et av våre viktigste og populære områder. Disse produktene er designet og konstruert for å gi optimal beskyttelse under transport og lagring, enten det er i form av stive blokker, myk polstring, vannmotstand eller beskyttelse mot elektrisitet.


Image source: https://www.pexels.com/photo/photo-of-pile-of-ripped-carton-1055712/


Kan bobleplast resirkuleres?

Som et av de mest brukte emballasjematerialene, er et vanlig spørsmål vi får fra våre kunder; «kan bobleplast resirkuleres?» Den gode nyheten er at ja, bobleplast kan resirkuleres. De fleste kommuner kan samle inn dette sammen med annet restavfall.

.

Kan boblekonvolutter resirkuleres?

Boblekonvolutter er laget av en kombinasjon av polyetylen og papir med støtdempende luftbobler på innsiden og papir ytterst med myk overflate som lett kan skrives på. Selv om produktet består av to forskjellige komponenter er vi så heldige i Norge at disse kan gå i restavfall, men om man vil være ekstra flink kan man skille plasten fra papiret og kaste det i hver sin avfallsdunk (restavfall og papir).

Kilde: https://sortere.no

Er skumfolie resirkulerbart?

Skumemballasje er et beskyttende produkt som gir god stabilitet og demping. Samtidig er den enkel å håndtere, klippe og bruke. Det kan beskytte et bredt spekter av produkter og pakker som innpakning, blokkering eller låsing.

Dette er et produkt som kommer i utallige utforminger og tykkelser. De tynne arkene man får sin nye sofa pakket inn i kan fort forvirre med papir, noe det altså ikke er. Skumfolie går som plastemballasje og skal leveres som plast til din nærmeste miljøstasjon med mindre man har egne avtaler om henting/avfallshåndtering.

Er pakkechips resirkulerbart?

En av de mest populære løsningene for pakkefyll og en som du uten tvil har møtt før er pakkechips. Disse små, men sterke kulene gir god beskyttelse samtidig som de er utrolig lette. Men kan pakkechips resirkuleres? Historisk har de blitt laget av lignende materialer som standard skumfolie (polystyren) og gjør de vanskelige å resirkulere eller kvitte seg med på en miljøvennlig måte.

Nylig har heldigvis produsenter av pakkechips utviklet mer miljøvennlige alternativer med opprettelsen av bionedbrytbare pakkechips. Disse brytes ned naturlig i miljøet over tid og kan produseres av fornybare ressurser. Dermed reduserer deres innvirkning på miljøet og gjør de enklere å kvitte seg med.

Kan du resirkulere pakkepapir?

Papiremballasje er et av våre favoritter innen beskyttende materialer. Den er lett, enkel å lagre og kan brukes til alle typer emballasjeapplikasjoner; for pakking, innpakning, beskyttelse eller presentasjon. Det beste er at papiremballasje 100% resirkulerbar. Alt fra tykt og robust kraftpapir til pakking og beskyttelse av gjenstander, riflet papir for myk demping og presentasjon til mykt papir for innpakning av delikate og skjøre gjenstander. Det finnes en egnet type papir for nesten alle emballasjebehov

Deponering av papiremballasje er enkelt og greit også. Mesteparten av papiremballasjen vi selger er laget av 100% resirkulert papir (hele produktet er laget av gamle papirprodukter) og er fullstendig resirkulerbart. Dette gjør at det kan brukes igjen og igjen, og enkelt resirkuleres sammen med vanlig papp og papir.

Hvis du vil ha mer informasjon om vårt utvalg av miljøbeskyttende emballasje, hjelp eller råd om gjenvinning av emballasjematerialer eller den beste måten å kvitte deg med den på, så ta kontakt med våre emballasjeeksperter som alltid er på plass å hjelpe.

Besøk www.rajapack.no eller kontakt våre emballasjeeksperter: telefon 22 51 40 00 , post@rajapack.no.

Mest leste temaer