Møt våre emballasjespesialister! I dag: Mina Falao-Minster

4 min å lese03 september 2021

Mina er en allsidig og aktiv dame som setter pris på familiens båtferier. Hun oppsummerer sine fritidsinteresser slik; Sommer, sol og sjø.

Vi i RAJA vil gjerne la deg bli litt bedre kjent med noen av våre medarbeidere. Derfor lager vi en serie med artikler hvor vi presenterer noen av personene du som kunde vil møte når du kontakter oss. I tillegg til å fortelle litt om seg selv, deler de noen gode råd innen et område av emballasjefaget som de er spesielt opptatt av.

I dag: Mina Falao-Minster

Mina har lang erfaring innen emballasjefaget og er en av våre fremste produkteksperter. Hun har jobbet i RAJA siden 2014, og blant alle oss på RAJA-teamet er det kanskje Mina som har aller mest kompetanse om vårt produktsortiment. Spesielt esker, kjerneproduktet vårt, kan hun mye om, og hun stiller gjerne med noen gode råd. Først og fremst er Mina opptatt av at kundene må velge riktig eske ut fra sine behov. Det er ikke nødvendig å kjøpe flere esketyper enn du har behov for, men det lønner seg ofte å velge 3-4 esketyper i stedet for kun 1 eller 2. Da vil det bli lettere å finne riktig eske til hvert produkt, og du reduserer behovet for fyllmateriale.

Gode emballasjeråd fra Mina

Mina vil gjerne dele noen gode råd om valg av esker:

  • Ha noen ulike størrelser på lager! En del kunder ønsker ikke å ha mange ulike esker i sortimentet og kjøper derfor kun 1-2 esketyper. Da velger de gjerne større esker for å sikre at de er store nok, men de kunne klart seg med mindre esker på mange av varene sine. Mina minner om at du bør utnytte størrelsen på esken for å minimere behov for pakkefyll.
  • Velg sterk nok eske. Her er det stor forskjell på enkel og dobbel bølgepapp. Hva du har behov for kommer an på vekten på varene dine, samt hvor skjøre de er. Jo lettere det du sender er, jo tynnere eske er det som regel behov for. Har du store og tunge varer er store pappesker av dobbel bølgepapp velegnet.
  • Tenk også på eskenes kvalitet. En eske kan se lik ut som en annen, men den har ikke nødvendigvis samme kvalitet. Det oppdager du ikke før du begynner å bruke esken. RAJAs esker er nøye utvalgt for å være mest mulig motstandsdyktig mot trykk, slag og vekt. Esken tåler mer og kan brukes flere ganger.
  • Det lønner seg å sette seg inn i minstemål i fraktavtalen med transportøren. Her kan det være mye å spare! Og hylser eller annen emballasje som medfører behov for manuell håndtering innebærer også gebyr.
  • Velg smarte esker! Det finnes mange esker med ulike løsninger som sparer tid. Eksempler er esker med dobbel limstripe, som gir enkel retur for mottakeren. Esker med automatbunn er et annet eksempel. Små og mellomstore bedrifter kan ha mye å hente på å velge postesker med variabel høyde og automatbunn. Disse går mye raskere å pakke, og eskene er tilpasset postkasser slik at kundene dine i mange tilfeller får pakken i postkassa i stedet for å måtte hente dem på et utleveringssted.
  • Ha miljøet i tankene ved valg av esker. Det er positivt for miljøet å velge resirkulerte esker, men det lønner seg ikke alltid å velge esker av 100% resirkulert materiale. Dette kan gjøre at fibrene blir for korte og det kan bli vanskelig å få pakketape til å feste seg. Videre minner Mina om at en viktig del av å ta miljøhensyn er hvordan du håndterer brukte esker.

Kortreist emballasje reduserer miljøbelastningen  

Eskenes opprinnelse har også stor betydning, da transport er av stor betydning når det gjelder utslipp og energiforbruk. Transport står for en fjerdedel av Europas samlede CO2-utslipp, og må reduseres med minst 60% innen midten av århundret for å møte EUs klimamål. Kortreist emballasje kan spare miljøet for utslipp av drivhusgasser.   

Ved å velge en europeisk leverandør av emballasje og etiketter reduseres utslippene av CO2 i forbindelse med transport. I tillegg bidrar du til å opprettholde europeiske arbeidsplasser. 86% av RAJAs produkter er produsert i Europa, og våre team håndplukker nøye produkter av god kvalitet for å sikre det beste for kundene. RAJA kan skilte med bransjens bredeste utvalg av esker, og vi har spesielt fokus på esker som er tilpasset netthandel.    

Vil du vite mer om eskene fra RAJA og lære om hva som passer til ditt emballasjebehov?

Ta kontakt med Mina eller en av hennes kollegaer på 22 51 40 00, eller send e-post til post@rajapack.no.

    Mest leste temaer