Møt våre emballasjespesialister! I dag: Cecilie Buck Rustad

3 min å lese12 august 2021

Cecilie er en treningsglad kollega som driver med både triathlon, stisykling og løping
– og er instruktør på SATS ved siden av jobben i RAJA.   

Vi i RAJA vil gjerne la deg bli litt bedre kjent med noen av våre medarbeidere. Derfor lager vi en serie med artikler hvor vi presenterer noen av personene du som kunde vil møte når du kontakter oss. I tillegg til å fortelle litt om seg selv, deler de noen gode råd innen et område av emballasjefaget som de er spesielt opptatt av.

I dag: Cecilie Buck Rustad

Cecilie er en sosial og energisk dame som jobber som selger og kunderådgiver i RAJA. Hun har reist mye og hatt en variert karriere innen både reiseliv og IT før hun kom til RAJA. Cecilie er glad i å møte mennesker og finne ut hva som er viktig for de rundt henne, og hun liker å jobbe med produkter som løser kundenes utfordringer. Selv forteller hun at hun er opptatt av effektivisering og hvordan man kan jobbe smartere og mer bærekraftig.

Plast er et område Cecilie er ekstra engasjert i. Hun mener ikke at alle nødvendigvis bør kutte ut plast, men sette seg inn i hvordan man kan minske forbruket. Det er flere grunner til å fortsette å bruke plastemballasje, og en av dem er trygg oppbevaring. Plast er vann- og vindavstøtende, og det veier mindre enn papir. Det koster dermed mindre enn papir i transport. Det er også verdt å merke seg at det skjer en enorm produktutvikling innen plastemballasje. Teknologien i dag gjør det mulig å bruke adskillig mindre plast enn det som var mulig for bare 1-2 år siden. Dette gjelder spesielt for strekkfilm, tape og fyllmateriale.

Noen anbefalinger fra Cecilie

  • Du kan spare både penger og miljøet ved å bruke tynnere strekkfilm enn før. Standard tykkelse på strekkfilm har tidligere vært 23 my, men nå kan mange gå helt ned til 5 my. Særlig i 2021 hvor råvareprisen på plast er spesielt høy kan det være mye å hente på å gå ned i tykkelse. Les om RAJAs strekkfilm-typer her.
  • Mange kan også gå ned i tykkelse på tape, slik at man får færre rullskift på dispenseren. Dette gjør at bedriften både sparer tid og er mer miljøvennlig, da man bruker færre ruller med tape.

Visste du at det også finnes resirkulert strekkfilm? RAJA er alene om å tilby dette på det norske markedet. Denne strekkfilmen er produsert i Frankrike av 80% resirkulert materiale, og er like holdbar som vanlig strekkfilm.

Plast som beskyttelse og pakkefyll

Mange bedrifter bruker boblefolie som beskyttelse og pakkefyll, også kalt bobleplast. For bedrifter som har et større forbruk av boblefolie kan det være en fordel å vurdere oppblåsbare luftputer. Disse kommer også i resirkulert plast . RAJA jobber i hele Europa med flere innovasjonsprosjekter for å kunne tilby stadig flere miljøvennlige løsninger på markedet.  Om kort tid kommer RAJA eksempelvis til å lansere luftputer med nullutslipp.

Cecilie vil gjerne høre fra deg hvis du vil lære mer om hvordan din bedrift kan kutte i forbruket av plastemballasje, eller finne andre måter å pakke mer miljøvennlig. Ta kontakt på telefon 22 51 40 00 eller post@rajapack.no.

    Mest leste temaer