RAJA-stiftelsen fortsetter sitt engasjement for kvinner

3 min å lese 19 juni 2023

Visste du at RAJA har en egen stiftelse som jobber for å styrke kvinners rettigheter? RAJA–Danièle-Marcovici Foundation så dagens lys i 2007, og har nå i over 15 år arbeidet for å styrke likestilling og forsvare kvinners rettigheter over hele verden.

RAJA-stiftelsen fortsetter sitt engasjement for kampen for kvinners rettigheter

RAJA-stiftelsen og nøkkeltall

Siden 2006 har RAJA-Danièle-Marcovici Foundation bidratt med mer enn 150 millioner kroner og vært med på å finansiere mer enn 600 prosjekter. I tillegg til finansiering, spiller stiftelsen en aktiv rolle i å øke bevisstheten om vold og diskriminering av kvinner gjennom påvirkningsaksjoner og kommunikasjonskampanjer.

RAJA-stiftelsens resultater i 2022

Stiftelsens årsrapport for 2022 forteller om resultater som stiftelsen har vært med på å oppnå i løpet av året:

  • I løpet av 2022 finansierte stiftelsen så mange som 110 prosjekter, og bidro på den måten til å gjøre en forskjell i livene til mange mennesker.
  • Mer enn 8500 jenter har endelig fått tilgang til utdanning takket være støtten de fikk
  • Mer enn 130 000 kvinnelige voldsofre har mottatt verdifull støtte
  • Stiftelsen har også dedikert seg til å tilby utdanning og bistand til yrkesdeltakelse blant kvinner, og tilbyr 880 ulike kurs og kompetansetiltak.
  • I tillegg mottok 7000 kvinner hjelp til å utvikle miljøvernprosjekter, noe som skyldes stiftelsens satsing på bærekraftige prosjekter blant kvinner.
RAJA-stiftelsen og sin grunnlegger
Grunnlegger av RAJA-stiftelsen er konsernsjef i RAJA, Danièle Kapel-Marcovici. Her i møte med noen av medarbeiderne i stiftelsen. 

 

«Vi må fortsette å kjempe mot alle former for vold mot kvinner. Ressursene er imidlertid fortsatt utilstrekkelige. Bare fem prosent av internasjonal bistand er dedikert til likestilling, sier Sophie Pouget, leder for RAJA-Danièle Marcovici Foundation.

Det sterke engasjementet til RAJA-Danièle-Marcovici Foundation har sin bakgrunn i at kvinners rettigheter ikke bare er et spørsmål om rettferdighet, men også om sosialt ansvar. Vi i RAJA er stolte av å jobbe med stiftelsen for å fremme utdanning, innovasjon og forbedring av profesjonalitet i logistikksektoren. Sammen bidrar vi vil å bygge en fremtid der alle kvinner kan nyte godt av rettigheter, muligheter og frihet, på lik linje med menn.

Noen av RAJA-stiftelsens prosjekter

Last ned stiftelsens aktivitetsrapport for 2022 her

 

Hva gjør RAJA lokalt i Norge?

I likhet med de andre RAJA-selskapene i 19 land over hele Europa, har RAJA i Norge valgt ut lokale samarbeidspartnere som arbeider for kvinners rettigheter. Den siste tiden har RAJA valgt å støtte Norske Kvinners Sanitetsforening, og deres kampanje Stopp vold mot kvinner.

Og på kvinnedagen bidro vi til kampanjen Sammen løfter vi kvinnehelse!

RAJA-stiftelsen støtter kvinneprosjekter

Denne kampanjen driver påvirkningsarbeid for å fremme likestilling innen helse. Hvor mange vonde kvinnehistorier må vi høre før vi erkjenner at det er en systemsvikt i helsetilbudet? Dette rammer halvparten av befolkningen, men påvirker oss alle.

Les mer om kampanjen: Kvinnehelse og likeverdige helsetjenester

 

I tillegg lar RAJA kundene bidra til å støtte kvinners rettigheter gjennom vår kampanje Kvinner og miljø. Denne kampanjen har pågått siden 2015.

Kvinner og miljø-programmet fungerer slik:

kvinner og miljø

Fra starten av Kvinner og miljø-programmet er mer enn 25 millioner kroner samlet inn av landene i RAJA-gruppen. Over 80 kvinneprosjekter har fått støtte.
I 2022 ble mer enn 2 millioner kroner samlet inn av landene i RAJA-gruppen som deltok i programmet. Disse landene er Norge, Frankrike, Sveits, Belgia, Nederland, Østerrike, England, Italia, Spania, Danmark, Sverige, Polen, Tsjekkia og Portugal. Totalbeløpet ble fordelt på 6 prosjekter.

 

Vil du vite mer om hvordan RAJA-stiftelsen arbeider? Les mer på stiftelsens websider, eller ta kontakt med RAJAs kundesenter på telefon 22 51 40 00 eller post@rajapack.no.

 

Mest leste temaer