• 22 51 40 00 Man - Fre 8 - 16
 • Storkundefordeler Uforpliktende tilbud
 • Vi har fornøyde kunder
 • Levering på 24/48t Fri frakt ved ordre over kr. 2 500,-*
logo raja 22 51 40 00 Man-Fre 8-16
kr 0,00 Handlekurven er tom
Hurtigbestill Oppgi artikkelnr.

Kvinner & miljø

Kampanjeprogram

for Kvinner & miljø

STØTTET AV RAJA-DANIÈLE MARCOVICI FOUNDATION

Med miljøvennlige produkter erklærer vi vårt engasjement

Kampanjen fortsetter med 6 nye prosjekter!

fournisseurs

Sammen med leverandørene har RAJA valgt ut 10 miljøvennlige produkter for å finansiere denne kampanjen.

fondation

Hver gang du kjøper et kampanjeprodukt donerer vi 10 kroner til stiftelsen som igjen donerer pengene til de 6 prosjektene. Denne kampanjen varer til og med 28. februar.

femmes

RAJA-Daniele Marcovoci Foundation har valgt 6 "Kvinner & miljø"-prosjekt de ønsker å støtte

Esker med automatbunn
Opptil -30%
Esker med automatbunn
Fra kr 4,85 eks. MVA
Brune pappkonvolutter
Opptil -25%
Brune pappkonvolutter
Fra kr 2,65 eks. MVA
Papirpose
Opptil -30%
Papirpose
Fra kr 315,00 eks. MVA
Kraftpapir - Økonomisk 40 g/m²
Opptil -20%
Kraftpapir - Økonomisk 40 g/m²
Fra kr 188,00 eks. MVA
Gummiert papirtape - Standard gummiert papirtape
Opptil -25%
Gummiert papirtape - Standard gummiert papirtape
Fra kr 30,80 eks. MVA
Brun kantbeskyttelse av kartong
Opptil -20%
Brun kantbeskyttelse av kartong
Fra kr 1,85 eks. MVA
Oppbevaringsesker av brun bølgepapp - Raja
Opptil -15%
Oppbevaringsesker av brun bølgepapp - Raja
Fra kr 4,00 eks. MVA
Mykt, hvitt tørkepapir på rull
Opptil -20%
Mykt, hvitt tørkepapir på rull
Fra kr 65,00 eks. MVA
Brune og hvite bæreposer i kraftpapir - brettet hank
Opptil -20%
Brune og hvite bæreposer i kraftpapir - brettet hank
Fra kr 440,00 eks. MVA
Kremfargede hengeetiketter
Opptil -20%
Kremfargede hengeetiketter
Fra kr 195,00 eks. MVA

PROJEKT

ADESAF

PROJEKT 1 : Élevages Sans Frontières

Sikre økonomisk sikkerhet for kvinnelige bønder gjennom omstrukturering av en lokal meieriindustri.

I Burkina Faso, der 80% av befolkningen lever av jordbruk og dyrehold, står lokal melkeproduksjon overfor sterk konkurranse fra importert pulverisert melk da denne er 30% billigere enn lokal melk. Dette fenomenet rammer oppdretterfamilier, og spesielt kvinner som administrerer melkehandel og salg. Prosjektet ledet av Elevages Sans Frontières og den lokale foreningen Action for the Promoing of Local Initiatives, tar sikte på å styrke ferdighetene til oppdrettere i provinsen Oubritenga, som ligger i Central Plateau-regionen. Disse oppretterne mangler tilstrekkelig teknisk og organisatorisk kunnskap til å generere bærekraftige inntekter. 150 oppdretterfamilier vil dra nytte av trening for å forbedre avlsoppførselen, melketeknikken deres og dyrking av vegetabilske avlinger for dyr. Et meieri skal bygges for å gi oppdrettere midler til å sikre prosessering og salg av melken.

ADESAF

I 20 år har Elevage Sans Frontières bidratt til å redusere fattigdom blant utsatte landlige befolkninger og forbedret matsikkerheten i Vest-Afrika, Maghreb og Haiti.

Se hjemmeside her

Mål

 • 100 husstander av storfeoppdrettere og 50 geiteavlere som blir opplært i oppdrett, melking og salg av melk
 • 3 kvinner trent i melkeforedling
 • Opprette et lokalt meieri

AVSF

PROJEKT 2 : Yobalema

Trene kvinner i agroøkologisk landbruk og hjelpe dem med å bygge grønnsakshager.

I Senegal lider avdelingen for Rufisque, som ligger på vestkysten, høyt av klimaendringer som påvirker både landbruks- og fiskeriproduksjon. Matusikkerheten som innbyggerne lider forverres av nedgangen i økonomiske aktiviteter. I denne sammenheng migrerer mange menn, spesielt fiskere, til byene for å finne arbeid. For å takle denne situasjonen og mate familiene deres, kom 37 kvinnelige fiskere fra landsbyen Kelle sammen i en økonomisk interessegruppe (EIG), med mål om å samle styrkene og produksjonen som de dyrker. De ba om hjelp fra Yobalema-foreningen til å utvikle et bærekraftig og lønnsomt landbruksprosjekt. Foreningen vil dermed trene kvinner i agroøkologisk landbruk gjennom praktiske workshops og bevissthetsøkter. Prosjektet skal fremme matsikkerhet i landsbyen og vil lindre de økonomiske vanskene til kvinner.

AVSF

Yobalema ble opprettet i 2014, og har som mål å fremme kulturell og kunstnerisk utveksling mellom Frankrike og Senegal.

Se hjemmeside her

Mål

 • 37 kvinner trent i agroøkolosk landbruk
 • En organisk grønnsakshage administrert av kvinner

ESSOR

PROJEKT 3 : Food2Rue

Fremme den sosialfaglige integreringen av kvinner i sysselsettingen ved å tilby bærekraftige opplæringsmetoder i matindustrien.

Stilt overfor følgende observasjoner: mangelen på dedikerte og tilrettelagte apparater for kvinner innen integrering gjennom økonomisk aktivitet i Ile-de-France, mange kvinners interesse for matfag og vanskelig tilgang for familier med lave inntekter til et sunt og miljøvennlig kosthold; Food2Rue-foreningen opprettet "La Panaméenne" i 2018. Det er en matvaresal for solidaritet, som tilbyr en serveringsdisk og en matbutikk med sesongbaserte, økologiske produkter fra kortslutninger eller rettferdig handel. Stedet ledes av et team på 14 kvinner uten jobb, som drar nytte av en integrasjonskontrakt som skal støtte deres profesjonelle prosjekt og deres sosiale reintegrering.

ESSOR

Food2rue er et arbeidsintegrasjonsverksted som støtter kvinner som er uten noe sysselsetting med opplæring innen matfag og entreprenørskap, med sikte på å fremme respekt for miljøet.

Se hjemmeside her

Mål

 • 14 kvinnelige ansatte på en integrasjonskontrakt
 • 180 måltider tilberedt og solgt hver dag
 • En solidarisk mathall som respekterer miljøet

FNAB

PROJEKT 4 : WECF

Støtte kvinnelige gründere i bærekraftig landbruk og mat.

Siden 2011 i Haute-Savoie har WECF Frankrike støttet og ledet aktiviteten til kvinner på landsbygda takket være det regionale nettverket "Rural Women" som har 50 medlemmer. Etter en studie utført i 2015 med hundre kvinner i regionen, fant foreningen at de står overfor manglende verdsettelse og støtte til virksomhetene sine, og at de har lite eller ingen tilgang til støttesystemer. WECF Frankrike ønsker å utvide med 50 nye medlemmer og styrke "Rural Women" for å forbedre inntektene til kvinnelige gründere og garantere matsikkerhet i områdene, samtidig som de fremmer bruken av bærekraftig landbrukspraksis.

FNAB

WECF France ble grunnlagt i 2008, og er opptatt av å fremme likestilling og til deltakelse av kvinner i miljø- og bærekraftig utviklingspolitikk på lokalt og internasjonalt nivå.

Se hjemmeside her

Mål

 • Støtte 100 gründere
 • Spre en kunnskapskampanje om bærekraftig mat
 • En digital plattform dedikert til nettverket "Rural Women"

Ishpingo

PROJEKT 5 : Fleurs de Cocagne

Hjelpe arbeidsledige kvinner med å gjenvinne profesjonelle ferdigheter gjennom markedshage og organisk hagebruk.

De første årene med eksistensen av Fleurs de Cocagne var en suksess, både når det gjelder sosial og profesjonell støtte til kvinner uten jobb og med tanke på økonomiske resultater. Dette gjenspeilet seg i en reell interesse for ansvarlig hagearbeid og hagebrukprodukter.

Foreningen ønsker å styrke sin økologiske tilnærming og gjøre sitt produksjonssted til et "grønt showroom", med fokus på biologisk mangfold og sosial integrasjon. Prosjektet innebærer å utføre forskjellige byggeprosjekter som nytt lagringsbygg, rehabilitering av brønnen, revegetering av landet, opprettelse av et tjern osv. I tillegg innebærer det installasjon av pedagogiske drivhus og grønnsakområder, og en informativ skilting for å ønske publikum velkommen (skoler, bedrifter osv.). De ansatte i integrasjonen vil være ansvarlige for å ønske besøkende velkommen og presentere aktivitetene til Fleurs de Cocagne på produksjonsstedet.

Ishpingo

Siden 2014 har Fleurs de Cocagne tilbudt sosiofaglig støtte til et prekært publikum uten sysselsetting, som er ca 70% kvinner, med økologisk hage- og grønnsakproduksjon i Essonne.

Se hjemmeside her

Mål

 • Støtte 15 kvinner i integrering og gi trening til å ta imot grupper
 • 500 personer gjort oppmerksom på agroøkologisk praksis
 • 1 "grønt showroom" for agroøkologiske praksiser som er opprettet

Re-Belle

PROJEKT 6 : Migrations & Développement

Fremme bærekraftige jordbruksmetoder og styrke kvinnens rolle i agroøkologisk praksis

I de isolerte landlige områdene av Atlas og Anti-Atlas i Marokko kjemper familier der inntekter hovedsakelig er basert på jordbruk, for å få bukt på økonomien, og blir påvirket av klimaendringer. Kombinert med skadelig menneskelig praksis som intensiv jordbruksproduksjon, ødelegger disse faktorene levekårene for befolkningen og utsetter naturressursene. Siden 2016 har Migrations & Développement gjennomført et prosjekt for å utvikle agroøkologisk praksis og styrke kvinnens stilling i landbruksovergangen i Souss-Massa-regionen. De første fasene av prosjektet gjorde det mulig å trene 45 kvinnelige bønder i agroøkologisk praksis og støtte dem i forvaltningen av gårdene sine. Foreningen ønsker nå å garantere makten til disse kvinnelige bøndene og stabiliteten i inntekten deres ved å sette inn produksjonen i en regional markedsføringskrets. Prosjektet sørger også for bygging av et vannreservoar og en brønn, samt en bred formidling av agroøkologisk praksis i hele regionen.

Re-Belle

Migrations & Développement ble grunnlagt i 1986 og leder utviklingsprosjekter i Marokko med fire temaer: bærekraftig landbruk og miljø, lokal økonomisk utvikling, styring og territoriell animasjon og internasjonal solidaritet.

Se hjemmeside her

Mål

 • 145 kvinner som er trent i agroøkologi og frøhåndtering
 • 1 jordbruksmarknad och 1 stånd med ekologiska frukt- och grönsakskorgar producerade av kvinnliga jordbrukare