• 22 51 40 00 Man - Fre 8 - 16
 • Storkundefordeler Uforpliktende tilbud
 • Vi har fornøyde kunder
 • Levering på 24/48t Fri frakt ved ordre over kr. 2 500,-*
logo raja 22 51 40 00 Man-Fre 8-16
kr 0,00 Handlekurven er tom
Hurtigbestill Oppgi artikkelnr.

Kvinner & miljø

Kampanjeprogram

for Kvinner & miljø

STØTTET AV RAJA-DANIÈLE MARCOVICI FOUNDATION

Med miljøvennlige produkter erklærer vi vårt engasjement

Kampanjen fortsetter med 6 nye prosjekter!

fournisseurs

Sammen med leverandørene har RAJA valgt ut 10 miljøvennlige produkter for å finansiere denne kampanjen.

fondation

Hver gang du kjøper et kampanjeprodukt donerer vi 10 kroner til stiftelsen som igjen donerer pengene til de 6 prosjektene. Denne kampanjen varer til og med 31. august.

femmes

RAJA-Daniele Marcovoci Foundation har valgt 6 "Kvinner & miljø"-prosjekt de ønsker å støtte

Esker med automatbunn
Opptil -30%
Esker med automatbunn
Fra kr 4,85 eks. MVA
Brune pappkonvolutter
Opptil -30%
Brune pappkonvolutter
Fra kr 2,55 eks. MVA
Kraftpapir - standardkvalitet 60 g/m²
Opptil -25%
Kraftpapir - standardkvalitet 60 g/m²
Fra kr 156,00 eks. MVA
Kraftpapir - industrikvalitet 100 g/m²
Opptil -25%
Kraftpapir - industrikvalitet 100 g/m²
Fra kr 292,00 eks. MVA

Donasjonene vil hjelpe disse prosjektene

ADESAF

PROSJEKT #1 : ADESAF

Gi kvinner bedre økonomisk myndighet ved å lære bærekraftige ferdigheter i avokadoproduksjon.

I Bafoussam-regionen i Nord-Kamerun lever nesten 80% av befolkningen av jordbruk. Effektene av klimaendringer og skadelig jordbrukspraksis, som branner og avskoging, ødelegger jorda og de lokale økosystemene. Avokadoprodusenter i dette området møter mange utfordringer forårsaket av disse problemene så vel som mangelen på lagringsinfrastruktur som resulterer i et betydelig tap av produksjonen.

ADESAF og den lokale partneren RECOSAF setter i gang et prosjekt for å strukturere den bærekraftige avokadosektoren i landsbyen Bapi. Det vil la avokadoprodusenter sikre sine inntekter og øke utbyttet samtidig som økosystemer bevares ved å ta i bruk mer miljøvennlig jordbrukspraksis. Kvinner vil være mer økonomisk uavhengige, noe som vil gjøre dem i stand til å styrke sin plass i samfunnet og i beslutningsrommene.

ADESAF

Association for Economic and Social Development in Africa (ADESAF) støtter solidaritetsaktiviteter, yrkesopplæring og utvikling av sysselsetting i Afrika.

Besøk nettstedet

Mål:

 • 300 kvinner trent i agroekologisk produksjon
 • 1 kvinnelig samarbeider utdannet for behandling av avokado
 • 10.000 plantede avokadoplanter

AVSF

PROSJEKT #2 : AVSF

Fremme rollen for kvinnelige bønder og bidra til å styrke deres landbruksaktiviteter.

I de landlige områdene i Mongolia står de overfor et ekstremt kontinentalt klima. Mongoliere har samfunns- og miljøutfordringer som forverres av klimaendringene. I provinsene Khentii og Arkhangai, der 80% av befolkningen er avhengige av landbruket, må gjetere og gartnere i markedet tilpasse sine produksjonsmetoder til å drive jordbruk, leve og tjene penger og samtidig bevare naturressursene. Foreningen AVSF, i samarbeid med GERES og den lokale foreningen Mongolian Women's Fund, har et 3-årig prosjekt som tar sikte på å styrke kvinnenes rolle i landbruksproduksjon og sikre at bekymringer om deres stilling og behov blir hørt av lokale og nasjonale beslutningstakere. Kvinner vil bli opplært i gartneri, bærekraftig kashmirproduksjon og virksomhetsstyring. Disse kvinnene vil få sin økonomiske uavhengighet og en verdifull posisjon i den utviklende økonomien.

AVSF

Agronomists and Veterinarians Without Borders (AVSF) har som mål å fremme bygdeutvikling, støtte og forsvare arbeidere som driver jordbruk fra vanskeligstilte regioner.

Besøk nettstedet

Mål:

 • 850 opptrent i agroøkologisk praksis
 • 30 sivile samfunnsorganisasjoner støttet
 • En kampanje for å fremme kvinners rettigheter

ESSOR

PROSJEKT #3 : ESSOR

Styrke de agroøkologiske ferdighetene til gartnere og gi støtte til å utvikle en markedsføringsstrategi.

Gartnere i det bynære byområdet Brazzaville opplever i økende grad mangel på matforsyning forårsaket av forringelse av land. Dette er en konsekvens av klimaendringer, men intensiv jordbrukspraksis brukes for å øke utbyttet. Dette er skadelig for bøndenes og forbrukernes helse. Dessverre er kvinner spesielt påvirket av disse metodene fordi de dyrker marken og er mer avhengige av menn for å leve og mate familiene sine. I tillegg sliter kvinner med ulikheter og har ikke den samme tilgangen til grunnleggende ressurser og tjenester sammenlignet med menn, for eksempel med effektiv opplæring og bruk av vanningssystemer. Prosjektet ledet av ESSOR utfordrer disse problemene ved å utdanne 250 gartnere i agroøkologisk praksis. Denne profesjonelle opplæringen vil gi disse kvinnene mulighet til å forbedre sin produksjon kvantitativt og kvalitativt, noe som vil gi en økonomisk inntekt og bidra til bedre levekår.

ESSORs

ESSOR har som mål å hjelpe de mest utsatte befolkningene til å skaffe seg nødvendige midler for å forbedre levekår og fremme praksis for å engasjere samfunnet for samfunnsansvar og sosial rettferdighet.

Besøk nettstedet

Mål:

 • 250 gartnere trent i agroøkologisk praksis
 • 7 organisasjoner opprettet
 • 1 markedsføringsstrategi utviklet

FNAB

PROSJEKT #4 : FNAB

Gjennom opplæring og bevisstgjøring forbedre rettighetene og levekårene for økologiske bønder.

I det landlige Frankrike kjemper kvinnelige bønder for anerkjennelse. Siden november 2017 har FNAB arbeidet for rettferdigheter for kvinner i økologiske landbruk og iverksatt tiltak for å styrke og synliggjøre deres bidrag og arbeidsinnsats. FNAB vil organisere opplæring i likestilling innen fagmiljøet i landbruket og gi rom for fødselspermisjon i landbrukssektoren. FNAB vil oppmuntre til dynamikken som prosjektet har skapt blant medlemmene ved å støtte to initiativer utført av bønder i regionen Finistère og Ille-et-Vilaine. Organisasjonen vil fremheve betydningen kvinner har i den organiske landbrukssektoren under utstillingen “Jorden er vår virksomhet” (22. - 23. september 2020 i Rennes) og den vil ha som mål å øke bevisstheten blant landbruksfaglige organer for også å dekke likestillingsspørsmål .

FNAB

Siden 1978 har National Federation of Organic Agriculture (FNAB) forenet agrobiologer over hele Frankrike. Foreningen har tre hovedfunksjoner; profesjonell organisasjon, utviklingsstruktur og

Besøk nettstedet

Mål:

 • 20 ambassadører trent i likestilling
 • En landbruksopplæringsmodul med utdanning i mammapermisjon
 • 150 studenter fra utdanningsinstitusjoner i landbruket

Ishpingo

PROSJEKT #5 : Ishpingo

Støtte til jordbruk med bærekraftig dyrket frukt fra skogsmark.

De siste femten årene har levekårene for urbefolkningen i Napo-provinsen i ecuadorianske Amazonas blitt forverret. Den blomstrende petroleumsindustrien i området og presset dette har på naturressursene forårsaker betydelige endringer i livsstilen til lokalsamfunnene. For eksempel har det fått menn til å forlate de lokale jordbruksområdene for i stedet å jobbe på utvinningssteder eller i byer og det er derfor vanlig at kvinner bare ivaretar familiene sine i løpet av denne tiden, så vel som å dyrke jorda.

Siden 2016 har Ishpingo-foreningen spesialisert seg i kampen mot avskoging. For å gjøre kampanjen i stand til å gjennomføres, utdannes 90 kvinner i agroskogsbruk og i å utvikle en bærekraftig markedsføringskjede av frukt fra skogsmark. Prosjektet vil ha innvirkning på den økonomiske myndigheten til kvinner som vil oppnå bedre innhøsting fra jorda si og vil bidra til bevaring av naturressurser gjennom formidling av bærekraftig jordbrukspraksis.

Ishpingo

Isphingo jobber i ecuadorianske Amazonas for å forbedre levestandarden for innfødte befolkninger, samtidig som ressursene til Amazonas regnskog bevares.

Besøk nettstedet

Mål:

 • 110 kvinner utdannet innen agroskogsbruk
 • 15.000 plantede trær
 • 200 studenter bevisstgjorte på bevaring av naturressurser

Re-Belle

PROSJEKT #6 : Re-Belle

Reduser matavfall ved å omdanne usolgte frukt og grønnsaker til håndverkssyltetøy som en del av et integreringsprosjekt for kvinner.

Nesten en tredjedel av maten som produseres og er beregnet til konsum kastes hvert år. Bare i provinsen Île-de-France økes frukt- og grønnsaksavfall med 200 tonn hver uke, hovedsakelig på grunn av den lange forsyningskjeden. Siden 2017 har foreningen Re-Belle aksjonert mot matsvinn ved å verdsette usolgte frukt og grønnsaker i provinsen. De kastede produktene blir omgjort til syltetøy og solgt. Arbeidsledige kvinner jobber fra et lokale i Aubervilliers, Seine-Saint-Denis-regionen i Frankrike for å produsere syltetøyet. Disse kvinnene drar nytte av sosialfaglig støtte for å forberede seg på integreringen deres mot arbeidslivet. Foreningen jobber for tiden med å konsolidere sin modell - øke produksjon og salg, skape flere arbeidsplasser og utvikle bevissthet rundt bærekraftige matvarer.

Re-Belle

Re-Belle, etablert i Seine-Saint-Denis, gir en mulighet for folk som sliter med å komme tilbake til arbeidslivet ved å bruke bærekraft og mat som virkemiddel.

Besøk nettstedet

Mål:

 • 16 kvinner som melder seg inn i foreningen
 • 40 workshops for å bevisstgjøre matsvinn
 • Mer enn 30 tonn frukt og grønnsaker spart