RAJAs engasjement for kvinner og miljøet

2 min å lese 20 september 2021

Denne uken markeres Sustainable Development Week over hele Europa. Bli med RAJA på å bidra til bærekraftig utvikling!

I RAJA har vi vårt eget fond, grunnlagt på initiativ fra Danièle Kapel Marcovici, administrerende direktør i RAJA Group. Fondet støtter prosjekter som jobber for å styrke kvinners rolle og frigjøring i samfunnet, både i Frankrike og over hele verden.

Fondets viktigste prioriteringer:

Stiftelsen inngår partnerskap med franske og internasjonale organisasjoner som arbeider for å styrke kvinner og forbedre deres levekår. Fondet gir støtte til prosjekter innen fire områder:

  1. Kvinner og miljø
  2. Arbeidsmarked og jobbtrening
  3. Utdanning og sosial handling
  4. Kvinners rettigheter og kamp mot vold

Målet er å hjelpe kvinner til å bli mer selvstendige, støtte sine familier og finne sin plass i samfunnet ved å gjennomgå yrkesopplæring og finne arbeid eller starte egen virksomhet. Siden etableringen i 2006 har stiftelsen støttet prosjekter som bidrar til å forbedre levekårene for kvinner rundt om i verden, og her er nøkkeltallene etter 15 år:

  • 304 foreninger har blitt støttet i Frankrike og rundt 55 andre land
  • 100 000 kvinner har blitt beskyttet, hjulpet og opplært
  • Mer enn 10 millioner euro har blitt donert til ulike organisasjoner    

Hvordan kan våre kunder støtte disse prosjektene?

I samarbeid med våre leverandører har RAJA valgt en rekke miljøvennlige produkter som støtter programmet for kvinner og miljø. Frem til 28.02.2022, for hver gang du kjøper et av de utvalgte produktene, blir 10 kr donert for å støtte de 6 utvalgte prosjektene i programmet. Les mer og se kampanjeproduktene her.

Prosjekter som er med i programmet

Donasjonen din går til disse prosjektene, som du kan lese mer via RAJA-Danièle Marcovici Foundations nettside.

Hilsen fra RAJAs konsernsjef:

«RAJA er først og fremst en historie om kvinner … en historie som startet i 1954, for mer enn 60 år siden. RAJA eksisterer takket være Rachel Marcovici, min mor, som kjempet for å bygge opp en virksomhet i en svært mannsdominert verden av distribusjon av emballasje og lagerutstyr.Jeg tok over og fortsatte å lede RAJA gjennom å bygge inn i selskapet sterke verdier som solidaritet, respekt og likestilling. Jeg har alltid vært overbevist om at selskapets rolle ikke bare er økonomisk, men også sosial og samfunnsmessig. Dette, sammen med RAJAs suksess, er årsaken til at vi i 2006 opprettet RAJA-Danièle Marcovici Foundation. Siden dette har hele RAJA-gruppen og foreningene vi støtter mobilisert til dette arbeidet. Mange rettigheter gjenstår å vinne, og vi vil fortsette kampen for kvinners rettigheter så lenge det finnes ulikhet og vold.»

Hvis du vil vite mer om RAJAs Kvinner og miljø-program eller RAJAs engasjement i kvinners rettigheter er du alltid velkommen til å ta kontakt med oss på telefon 22 51 40 00 eller post@rajapack.no.

Mest leste temaer