Unngå tomrom i pakkene dine

2min å lese29/04/2021

Riktig størrelse på emballasjen er viktig av flere årsaker. For det første vil for store pappesker innebære unødvendige kostnader. I tillegg er varene dine mer utsatt for skader hvis det er tomrom i pakkene. I denne artikkelen får du noen tips til hvordan du kan unngå tomrom i pakker.

Velg kvalitet

Riktig emballasje er viktig for at pakken din skal komme hel frem. En pakke blir gjerne lastet om flere ganger før den når mottakeren, så emballasjen må derfor være solid.

Inni esken må varene være pakket inn i støtdempende fyllmateriale på alle kanter. Å fylle opp tomrom vil gjøre at varene ligger stødig og godt i esken. Her er det mange alternativer å velge mellom, som papir, bobleplast eller pakkechips.

Det er også viktig å velge riktig emballasje ut fra vekten på varene dine. Skal du sende tunge varer, bør de pakkes i stiv og solid emballasje, som esker i dobbel eller trippel bølgepapp. Esker kan gjerne brukes flere ganger, men sørg for å fjerne alle gamle etiketter og sjekk at kvaliteten er god, uten hull, flenger eller bulker.

Unngå tomrom i pakker

For mye polstring reduserer muligheten for stabling. Unngå esker som er for store for det de skal romme, siden de da risikerer å bli knust.

Velg polstring som er kompakt nok til å unngå at varer flytter på seg. Bind sammen trykksaker. Pakk inn og tape sammen alle skarpe eller utstående kanter.

Du kan også spare betydelige kostnader ved å velge riktig størrelse på eskene. Dette skyldes at transportørene beregner fraktkostnader ut fra pakkens volumvekt. Volumvekt er en formelmetode som brukes for å beregne volumet på pakker, og denne tar hensyn til plassen som pakkene vil ta i en lastebil eller et fly. Derfor anbefaler vi å pakke produkter med minst mulig tom plass i esken. Se formelen for volumvekt i illustrasjonen under:

volumvekt brukes til å beregne fraktkostnadene for pakker

Du kan også lese mer om volumvekt i dette tidligere blogginnlegget: Hva er volumvekt og hvordan påvirker det fraktkostnadene dine.

RAJA har esker i mer enn 800 ulike størrelser. Ta en titt på vårt søkeverktøy for å finne den esken som passer akkurat til de varene du skal sende.

Hvis du trenger råd om valg av esker kan du også ta kontakt med våre emballasjespesialister på tlf 22 51 40 00 eller post@rajapack.no.

Mest leste temaer