Valg av pakketape

2min å lese08/08/2018

Minimer forbruket ditt på pakketape og forsegl eskene dine godt

Tape er et uunnværlig verktøy i hverdagen hos mange bedrifter, men få tenker på hvordan de forsegler sine forsendelser og hvor mye pakketape de faktisk bruker. I dette innlegget gir vi deg ulike tips om hvordan du smartest forsegler emballasjen samtidig som du sparer på tapen.

Den «riktige» måten å forsegle på

Hvis tapen brukes til emballasjeformål kalles den pakketape. Som emballasjeleverandør har vi naturligvis et stort fokus på hvordan en eske skal forsegles, og en generell holdning vi ofte møter er: «Mye er bra!» Ofte består pakken bokstavelig talt kun av tape, som både er sløsing med materiale og ikke nødvendig i det hele tatt. Nedenfor viser vi deg tre metoder som du trygt kan bruke til å forsegle pakkene dine:

Valg av den riktige tapen

Det er ikke bare forsegling som spiller en rolle, men også valg av riktig type tape, slik at pakken kommer frem i hel stand. Når man skal ta dette valget er det viktig at man spør seg selv om følgende:

  1. Hvilken kvalitet er pappen på esken i? (Noen tape kleber best på kraftliner. Vi anbefaler esker med ytterside av kraftliner, noe alle våre pappesker har.)
  2. Hva er vekten til produktet?
  3. Hvilket klima vil tapen bli utsatt for? (Kalde land, våte miljøer eller ekstrem varme.)
  4. Spiller støyen fra avrullingen av tapen en rolle? (Man kan få støysvak tape, eller velge PVC-tape)

Her er en oversikt som gjør det litt enklere å velge den riktige tapen til ditt behov:

Bruk og oppbevaring av pakketape

Når man setter på pakketape skal det ikke gjøres ved temperatur under 10 °C, og på en tørr og støvfri overflate. Ved påføring av PP-pakketape bør man unngå å strekke tapen for da kan tapen sprekke. Vi anbefaler at du oppbevarer tape i maks 6 måneder, og ved en temperatur mellom 18 og 25 °C. Hvis tapen oppbevares i annen temperatur, vil ikke klebeevnen være optimal og vi anbefaler at tapen oppbevares i 24 timer i stuetemperatur før bruk.

… fun fact: TESA brukes ofte som et synonym for tape, og er for mange synonymt med tape av høy kvalitet. Hvis et produkts varemerke gradvis erstatter det generiske navnet, kalles det generisk merke. Andre berømte eksempler på generiske navn kan være: Plexiglass, Lego, Kleenex, Gaffatape…

Hos Rajapack selger vi også tesa tape, og ønsker du råd eller veiledning kan du alltid kontakte våre emballasjespesialister på 22 51 40 00 eller på post@rajapack.no.

Mest leste temaer