Veien til mer miljøvennlig emballasje

2 min å lese 09 oktober 2019

Dere har kanskje lagt merke til det; det dukker stadig opp grønne og ikke minst gode alternativer i emballasjeverdenen og det må det om vi skal henge med på dagens utvikling. Her presenterer vi to innovative produktnyheter som kan hjelpe deg på veien til mer miljøvennlig emballasje: Pappmakulatoren og luftputemaskinen.

Se RAJAs utvalg av miljøvennlig emballasje i nettbutikken

Produktnyhet 1: Pappmakulator

Vi har tidligere i år annonsert vår pappmakulator som lar deg lage pakkefyll og beskyttelse av dine brukte pappesker. Et utmerket alternativ til å bare kaste eskene og/eller kjøpe ekstra pakkefyll.

Produktnyhet 2: Luftputemaskin

Vår neste nyvinning er en gammel emballasjefavoritt i ny drakt; lufteputemaskinen.

99% luft – 100% effektivitet!

Ved første øyekast ser kanskje RAJA Air ut som en vanlig luftputemaskin og det er den jo i utgangspunktet også. Mange vil kanskje tenke at luftputer ikke nødvendigvis er et miljøvennlig alternativ, men om vi tar en nærmere titt og i tillegg sammenligner med papirfyll så er kanskje ikke luftputer så verst allikevel?

  • Luftputer er 99% luft og 1% plast.
  • Du får veldig mye pakkefyll pr rull med film som igjen etterlater seg et mindre miljøavtrykk ved frakt sammenlignet med for eksempel kraftpapir – nettopp på grunn av vekten.

«Men det er jo fortsatt plast?»

Det er her RAJA Air slår på stortromma og gir muligheten for luftputer laget av kraftpapir! Det beste av begge verdener – det er fortsatt 99% luft, men 1% plast er erstattet med 1% resirkulert kraftpapir. Vi gleder oss til å få disse inn i sortimentet vårt.

RajaAir

Godt utvalg!

Men RAJA Air stopper ikke å imponere der. Skulle man fortsatt ha behov for luftputer produsert av plast kan maskinen skilte med luftputer produsert av følgende:

  • Resirkulert plastfilm (polyetylen)
  • Biologisk nedbrytbar film – produsert av 35% potetstivelse og 65% bio-nedbrytbar plast (PBAT) som skal sorteres med matavfallet avhengig av hvor du bor i landet. Vi anbefaler å sjekke lokal info om avfallsbehandling.

I tillegg tar den naturligvis helt vanlig plastfilm av HD-polyetylen (PE-LD). Alle typene nevnt finnes i forskjellige varianter slik at du enkelt kan tilpasse det til din pakking.

Selve maskinen kommer i to utgaver tilpasset etter behov. Raja Air 1 produserer 10m fyllmateriale pr minutt og er egnet for pakking opptil 300 pakker pr dag.

RAJA Air 2 produserer 20m fyllmateriale pr minutt og er egnet for pakking av mellom 500 og 1500 pakker pr dag.

Vil du vite mer om miljøvennlig emballasje?

Ta kontakt med oss på telefon 22 51 40 00 eller post@rajapack.no

Hold kontakten – følg RAJA Norge på Facebook, LinkedIn og Instagram.

Kommentarer(1)
  1. Hei.
    Selskapet vårt Home Brands AS, Industrivegen 1, 4344 Bryne. Vurderer å kjøpe en tilsvarende maskin som HSM Pappmakulator. Men vi ønsker en mye større maskin. Har dere større typer som kan lage pappfyll?
    Vi har en Nettbutikk, så tanken er å bruke pappfyllet som maskin lager til å fylle oppi esker som Nettbutikken sender til sine kunder.

Mest leste temaer