Dere har kanskje lagt merke til det; det dukker stadig opp grønne og ikke minst gode alternativer i emballasjeverdenen og det må det om vi skal henge med på dagens utvikling.

Vi har tidligere i år annonsert vår pappmakulator som lar deg lage pakkefyll og beskyttelse av dine brukte pappesker. Et utmerket alternativ til å bare kaste eskene og/eller kjøpe ekstra pakkefyll.

Vår neste nyvinning er en gammel emballasjefavoritt i nytt skinn; lufteputemaskinen.

99% luft – 100% effektivitet!

Ved første øyekast ser kanskje RAJA Air ut som en vanlig luftputemaskin og det er den jo i utgangspunktet også. Mange vil kanskje tenke at luftputer ikke nødvendigvis er et miljøvennlig alternativ, men om vi tar en nærmere titt og i tillegg sammenligner med papirfyll så er kanskje ikke luftputer så verst allikevel?

  • Luftputer er 99% luft og 1% plast.
  • Du får veldig mye pakkefyll pr rull med film som igjen etterlater seg et mindre miljøavtrykk ved frakt sammenlignet med for eksempel kraftpapir – nettopp på grunn av vekten.

«Men det er jo fortsatt plast?»

Det er her Raja Air slår på stortromma og gir muligheten for luftputer laget av kraftpapir! Det beste av begge verdener – det er fortsatt 99% luft, men 1% plast er erstattet med 1% resirkulert kraftpapir. Vi gleder oss til å få disse inn i sortimentet vårt.

RajaAir

Godt utvalg!

Men Raja Air stopper ikke å imponere der. Skulle man fortsatt ha behov for luftputer produsert av plast kan maskinen skilte med luftputer produsert av følgende:

  • Resirkulert plastfilm (polyetylen)
  • Biologisk nedbrytbar film – produsert av 35% potetstivelse og 65% bio-nedbrytbar plast (PBAT) som skal sorteres med matavfallet avhengig av hvor du bor i landet. Vi anbefaler å sjekke lokal info om avfallsbehandling.

I tillegg tar den naturligvis helt vanlig plastfilm av HD-polyetylen (PE-LD). Alle typene nevnt finnes i forskjellige varianter slik at du enkelt kan tilpasse det til din pakking.

Selve maskinen kommer i to utgaver tilpasset etter behov. Raja Air 1 produserer 10m fyllmateriale pr minutt og er egnet for pakking opptil 300 pakker pr dag.

Raja Air 2 produserer 20m fyllmateriale pr minutt og er egnet for pakking av mellom 500 og 1500 pakker pr dag.

Kategorier: E-handel og logistikkNyheterProdukterRåd og tips

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skriv en kommentar

Fyll ut dette feltet