Guide til konvolutter og e-handelsposer

5 min å lese 16 mai 2023

Mange nettbutikker sender ut varene sine til kunder i emballasje som er for stor i forhold til produktene. Som et resultat bruker de mye fyllmateriale og beskyttelse, og har høyere fraktkostnader enn nødvendig.

Et godt alternativ kan være å pakke inn produktene i konvolutter eller e-handelsposer. I denne artikkelen tar vi for oss fordelene med denne pakkemetoden, og viser et utvalg av produkter du kan velge mellom for å finne den beste løsningen for din bedrift.

Hvorfor bruke konvolutter eller e-handelsposer til dine forsendelser?

Mange nettbutikker og lager velger å sende ut mindre produkter i konvolutter eller e-handelsposer i stedet for esker. Denne typen emballasje gir flere fordeler:

  • God beskyttelse. Enten konvoluttene eller e-handelsposene er laget av papir eller plast, er de utviklet for å tåle transport. Pass på å velge ut fra vekten på varene dine og ut fra behovet for beskyttelse.
  • Lav vekt. Konvolutter og e-handelsposer bidrar til lavere transportkostnader, særlig hvis du blir fakturert etter volumvekt. Lær mer om hva volumvekt er i denne tidligere artikkelen.
  • Kan leveres rett i postkassen, noe som gir raskere levering og en god kundeopplevelse. Kundene slipper å hente pakken på et utleveringssted, noe som bidrar til mer fornøyde kunder.
  • Miljøvennlig, da konvolutter og e-handelsposer bruker mindre råmateriale enn esker. Avhengig av modellen kan de også lages av resirkulert eller resirkulerbart materiale. Dermed blir konvolutter eller e-handelsposer en del av en miljøansvarlig emballasjestrategi.
  • Mange muligheter til å tilpasse med eget design. Konvoluttene eller e-handelsposene kan trykkes med logo, webadresse eller et annet ønsket budskap. Slik kan du styrke merkevaren din!

Hvis du vil ha råd om emballasje med trykk, ta kontakt med oss.

 

Hvilke konvolutter eller e-handelsposer bør du velge?

Utvalget er stort, og det er flere faktorer som spiller inn for å finne den best egnede emballasjen til dine produkter. Nedenfor gir vi noen eksempler på emballasjeprodukter som passer til ulike typer forsendelser.

 

For miljøvennlige forsendelser

Polstrede papirkonvolutter er den nyeste innovasjonen innen miljøansvarlig emballasje. Konvoluttene er både beskyttende og støtdempende. De består av et lag papir i honeycomb-struktur, dekket med to lag brunt kraftpapir. Papirkonvoluttene er lette i vekt, noe som gir lavest mulig fraktkostnader, og siden de er laget i 100% papir kan de enkelt resirkuleres i papiravfallet.

Dette produktet har vunnet emballasjeprisene ScanStar 2022 og PackNorth 2022!

Polstret papirkonvolutt

 

E-handelsposer av kraftpapir med selvklebende lukking. Disse konvoluttene er produsert av 30% resirkulert kraftpapir og finnes i 5 formater. Disse e-handelsposene er motstandsdyktige, men inneholder ikke et eget lag med integrert beskyttelse. De er dermed ideelle for lette og fleksible produkter.

Polstrede papirkonvolutter – Jiffy Green. Dette er en sterk og fleksibel papirkonvolutt som gir optimal beskyttelse på grunn av den kraftige polstringen. Konvoluttene finnes i hele 7 ulike størrelser og er produsert av 75% resirkulert papir.

jiffy green konvolutter

Miljøvennlige boblekonvolutter i 80% resirkulert materiale. Disse konvoluttene er lette i vekt og gir lave fraktkostnader. Den innvendige bobleplasten gir god beskyttelse og støtdemping.

 

For konfidensielle forsendelser

Hvite e-handelsposer Super. Disse e-handelsposene er rivesikre og vannavstøtende, og de har en svart innsidefilm som hindrer innsyn i posens innhold. Posene er veldig fleksible og lukkes med selvklebende limstripe. E-handelsposene passer godt til å sende tekstiler, klær, sko og lignende produkter. Posene er produsert i 80 my og finnes i ni ulike størrelser.

 

For returforsendelser

Hvite e-handelsposer med dobbel limstripe. E-handelsposene er produsert i rivesikkert og vannavstøtende materiale, som beskytter produktene din under sending. Posene er laget av ekstra lett og myk polyetylenbasert film i 60 my, med grå/svart film på innsiden som hindrer innsyn i pakkens innhold. Doble selvklebende limstriper gjør det enkelt med lukking ved retur.

 

Hvite e-handelsposer med dobbel limstripe og håndtak. Disse e-handelsposene er produsert i rivesikkert og vannavstøtende materiale, som beskytter produktene dine under sending. E-handelsposene er laget av ekstra lett og myk polyetylenbasert film i 60 my, med grå/svart film på innsiden som hindrer innsyn i pakkens innhold. Doble selvklebende limstriper gjør det enkelt med lukking ved retur. E-handelsposene har håndtak som gjør det enkelt for kunden å bære med seg pakken. Finnes i 4 ulike størrelser.

 

 

For forsendelser med god beskyttelse

De polstrede papirkonvoluttene som allerede er nevnt, byr på god beskyttelse på grunn av polstringen av papir. Et annet alternativ som også allerede er omtalt, er miljøvennlige boblekonvolutter i 80% resirkulert materiale. I tillegg finnes flere andre alternativer:

Skumkonvolutter finnes i hele 10 størrelser, og består av kraftpapir på utsiden som gir en ekstra stabil konvolutt. PÅ innsiden er konvoluttene kledd med skumfolie, som gir en myk beskyttelse til produktene. Dette gjør at konvoluttene er godt egnet til produkter som har behov for myk beskyttelse eller ikke må brettes.

Suprawell – brune pappkonvolutter. Dette er meget stive konvolutter av kraftig minipapp, som gir ekstra god kantbeskyttelse. Konvoluttene er derfor velegnet til forsendelse av bøker og dokumenter. De finnes i hele 13 ulike størrelser.

 

Se hele RAJAs utvalg av e-handelsposer her.

 

Med de eksemplene på konvolutter og e-handelsposer du nå har sett, håper vi du kan finne noe som passer for din virksomhet. Husk at riktig valg av emballasjeløsninger fører til mer fornøyde kunder, samtidig som du holder varene dine beskyttet og fraktkostnadene nede.

 

Vil du vite mer? Sjekk ut hele RAJAs utvalg av konvolutter og e-handelsposer her, og ta gjerne kontakt med vårt kundesenter på telefon 22 51 40 00 eller post@rajapack.no for råd og veiledning.

Mest leste temaer