Hvorfor velge en papirfyllmaskin?

6 min å lese 13 juni 2022

Papir velges stadig oftere som fyllmateriale og beskyttelse, og dette har flere årsaker. Papir som fyllmateriale er et godt miljøvalg, det er allsidig, lett å resirkulere og gir emballasjen et økologisk og bærekraftig utseende. I dette innlegget tar vi for oss hvilke fordeler papir som fyllmateriale kan gi for din virksomhet, og vi viser deg eksempler på papirfyllmaskiner som gjør det raskt og enkelt å fylle pakkene dine.

Bruksområder for pakkefyll av papir

Kraftpapir, bølgepapp, silkepapir… Papirfyll finnes i en rekke ulike varianter og brukes vanligvis til to hovedformål:

  • Polstring og fiksering av produkter inni en eske  
  • Absorbering av støt, som er viktig ved transport av skjøre produkter  
papirfyll har ulike formål

papirfyll i eske
papirfyll beskytter flasker
papirfyll for beskyttelse

Fordeler med papir som pakkefyll

Papir er svært godt egnet som pakkefyll, og noen av årsakene er:

  • Papir som pakkefyll er økologisk, naturlig og trygt. Det er lett å resirkulere, og mange av produktene er også laget av resirkulert materiale.
  • Papirfyll er antistatisk, og det inneholder ikke syre eller klor. Det gjør at papirfyll er godt egnet til å beskytte utskrevne dokumenter eller fotografier.
  • Videre er ikke papirfyll utsatt for korrosjon, noe som er nyttig hvis du skal pakke inn metalldeler.
  • På grunn av sin allsidighet tilpasser papirfyll seg til produktene dine, enten de er små eller store.
  • Papir er lett å håndtere, og det er trygt, siden det kan dekke selv de skarpeste gjenstander. Dette er en betydelig fordel, spesielt for transportøren som håndterer pakken og kunden som pakker den ut.

Fordeler med papirfyllmaskiner

Spar tid: Med en papirmaskin kan du lage ditt eget pakkefyll akkurat når du trenger det, uten å måtte bestille og vente på en leveranse. Hvis du trenger store mengder er dette ikke noe problem: En papirfyllmasin produserer opptil 84 meter fyllpapir per minutt. Dette er ideelt for å øke produktiviteten. 

► Spar plass: En pakke papir til en papirfyllmaskin er veldig kompakt. En pakke fyllpapir kan fylle opptil 30 badekar med ferdig pakkefyll! Dette frigjør mye plass på lageret ditt. 

papirfyll sparer plass

► Spar penger: En pakkemaskin kan gi deg en betydelig besparelse sammenlignet med å bruke standard fyllmateriale, som f.eks pakkechips. Besparelsen blir størst hvis du har et visst antall pakker per dag.

Mange pakkemaskiner tilbys via leieavtaler, slik at du unngår en stor investering. Ta kontakt med RAJA på telefon 22 51 40 00 for gode råd og veiledning om valg av pakkemaskin. 

Hvilken papirfyllmaskin er best for din bedrift?

RAJA anbefaler pakkemaskinene PadPak og FillPak.

Vi har et bredt utvalg av PadPak-maskiner som dekker de fleste behov. Mer avanserte modeller kommer med muligheter som fjernstyring, fotpedaler og mulighet for programmering av papirlengder.

Mer prisvennlige modeller, eksempelvis Fillpak M er velegnet til mindre pakkevolum. Den fører papiret gjennom en trakt, og fordi den er manuell, har du full kontroll over hvor mye beskyttelsespapir du lager. Til mer moderate pakkemengder er maskiner som Padpak Junior et godt valg. Den passer godt inn i pakkeprosesser hvor det pakkes minst 30 pakker per dag.

Papirfyllmaskiner for beskyttelse
FillPak M og PadPak Junior er to populære papirfyllmaskiner

FillPak TT er et godt alternativ hvis du har bruk for mer pakkefyll enn de to foregående maskinene kan prestere. Maskinen produserer nemlig hele 1,4 meter pakkefyll per sekund. Et annet opplagt valg er maskinen FillPak TT Cutter. Maskinen har en automatisk kuttemekanisme, så papiret mates direkte ned i esken og dermed effektiviseres pakkeprosessen. Kuttemekanismen kan dessuten stilles inn slik at en ny papirremse produseres og kuttes så snart den forrige er revet av. Du kan også stille inn forskjellige papirlengder og dermed produsere fyllmateriale som passer utmerket til dine forsendelser. I tillegg har den fotpedal så du har begge hendene fri til pakking.

FillPak TT pakkemaskin
FillPak TT pakkemaskin

Både Fillpak TT og Fillpak TT Cutter bruker 1-lags papir som fås i 3 kvaliteter. En pall med papir gir opp til 72 m³ pakkefyll og kan enkelt erstatte luftputer, skumputer og mellomleggspapp.

Helautomatiske papirfyllmaskiner til store volum som for eksempel PadPak Senior er perfekt til mer avanserte pakkeprosesser fordi den kan sørge for en kontinuerlig flyt av papir. Papirlengden kan programmeres på forhånd så du er sikker på at du alltid får den riktige mengde pakkefyll.

Pakkemaskiner gir beskyttelse
PadPak Senior er en av våre pakkemaskiner som er tilgjengelig for leie

Andre varianter av papirfyllmaskiner

HSM pappmakulator – forvandler dine brukte pappesker til fyllmateriale! Dette er en miljøvennlig og effektiv papirfyllmaskin som gjør om dine brukte esker til beskyttende fyllmateriale. Maskinen er dermed med på å sikre at du får mest mulig ut av den brukte emballasjen og dermed også gjør maksimalt for å beskytte miljøet. Maskinen er meget robust og tape og stifter som evt sitter på pappen hindrer ikke makuleringen. Pappmakulatoren er tilgjengelig i to modeller; en bordmodell som enkelt kan plasseres på et pakkebord, og en større modell med hjul som kan flyttes rundt. 

En pappmakulator er en av våre papirfyllmaskiner
HSM Pappmakulator

Geami WrapPak  – pakk og beskytt på en mer original måte  

Denne pakkemaskinen benytter kraftpapir og silkepapir for å beskytte og pakke inn produktene dine. Innpakningsmaterialet produseres på stedet akkurat når du trenger det. Dette sparer både tid og plass. Geami WrapPak manuell pakker inn varene med et patentert kraftpapir med honeycomb-struktur, samt silkepapir. Geami WrapPak manuell utvider cellene i honeycomb-strukturen slik at de flettes i hverandre når papiret pakkes rundt produktet. Det er ikke nødvendig med tape eller lim. Geami WrapPak manuell gir perfekt beskyttelse av produktene dine samtidig som det gir en flott presentasjon. Geami WrapPaks patenterte honeycomb-struktur gjør at den passer perfekt til en rekke ulike produkter. Den benyttes av kosmetikkbransjen, apoteker, interiør- og husflidbutikker, samt i matindustrien. Kraftpapiret beskytter mot støt og silkepapiret beskytter mot riper.

geami wrappak 1 papirfyllmaskin
geami wrappak 2 papirfyllmaskin

For mer informasjon anbefaler vi også vår tidligere publiserte blogginnlegg om papir som fyllmateriale – Pakk og beskytt med papir.

Opptatt av grønn emballasje?

Se RAJAs utvalg av miljøvennlig emballasje her.

Vil du vite mer om våre emballasjemaskiner eller ha en demo? Kontakt oss på telefon 22 51 40 00 eller post@rajapack.no for råd om hva som passer best for din virksomhet.

Mest leste temaer