Innovative nyheter innen beskyttende emballasje

2 min å lese 06 mai 2022

Det er høy grad av innovasjon i emballasjebransjen, og målet om mer miljøvennlig emballasje er en sterk pådriver. Her tar vi en titt på noen av årets produktnyheter innen beskyttende emballasje, som gir god beskyttelse samtidig som de er bedre miljøvalg. 

Beskyttende emballasje er spesielt viktig for e-handel. Varer som lagres, transporteres og sendes til kunder må komme frem i perfekt stand og må derfor beskyttes under transport. Fra esker til fyllmateriale til polstrede konvolutter til skumfolie og kantbeskyttere – all emballasjen må gi god beskyttelse samtidig som den har så lav miljøpåvirkning som mulig. For å oppnå dette blir mye gjort for å finne nye materialer, nye emballasjeprosesser og nye måter å resirkulere emballasjematerialer på.

Erstatt plast med papir

Mange ønsker å redusere plastforbruket, og det kommer stadig nye emballasjeprodukter som er laget av kraftpapir. Blant årets produktnyheter hos RAJA finner du strekkfilm av papir, som er et utmerket alternativ til strekkfilm av plast, særlig for produkter som lagres innendørs. Strekkfilmen er laget av resirkulerbart kraftpapir og har en overflate som klistrer seg til produktene den pakkes rundt, selv uten bruk av pakkemaskin.

https://youtu.be/V4mPt3k5bJg

Les mer om strekkfilm av papir i RAJAs nettbutikk

En annen spennende produktnyhet er strammebånd av papir. Dette er en innovativ miljøvennlig variant som er FSC-sertifisert og produsert av 95% resirkulert kraftpapir og 5% vegetabilsk lim. Strammebåndet er sterkt og er et godt alternativ til strammebånd av plast.

Strammebånd av papir er sterkt og samtidig et bra miljøvalg

Se strammebånd av papir i RAJAs nettbutikk

Pakkechips brukes mye som beskyttelse av produkter inni esker, men tradisjonelle pakkechips er laget av plast. Imidlertid finnes det også grønne pakkechips laget av biologisk nedbrytbar maisstivelse. Disse har vært tilgjengelige hos RAJA i en periode og blir stadig mer populære. De grønne pakkechipsene er nedbrytbare i vann og etterlater ikke giftig avfall.

biologisk nedbrytbar pakkechips
Biologisk nedbrytbare pakkechips

Les mer om Flopak natural i RAJAs nettbutikk.

Det pågår omfattende forskning og innovasjon for å ta frem nye og mer miljøvennlige emballasjeløsninger. RAJA jobber hver dag med å teste disse for å kunne tilby stadig flere grønne produkter.

Opptatt av grønn emballasje?

Se hele RAJAs utvalg av miljøvennlig emballasje her. Vil du vite mer, eller få råd og tips om hva slags miljøvennlig emballasje som passer best for din bedrift? Ta gjerne kontakt med RAJA på telefon 22 51 40 00 eller post@rajapack.no

miljøvennlig emballasje

 

Mest leste temaer