Dine spørsmål, våre svar

Planete

RAJA og miljøet

 • Hvilke tiltak tar dere som bedrift for å redusere den negative effekten papirkataloger kan ha på miljøet?

  Vi har redusert antall kataloger som blir sendt og mengde med papir som er brukt - De siste 5 årene har vi brukt 14% mindre papir i vår katalogproduksjon. I tillegg blir katalogene våre sendt uten plastfolie.

 • Resirkulerer dere deres egen emballasje?

  Ja det gjør vi. Vi resirkulerer kontinuerlig all brukt emballasje og gjenbruker den der det er mulig, samt reduserer overflødig avfall.

 • Er deres miljøvennlige alternativer synlig når jeg kjøper emballasje fra dere?

  Våre produkter er merket med symboler som vil hjelpe deg å identifisere de som er bedre for miljøet, og også guide deg til hvordan du best kan redusere, gjenbruke og resirkulere avfallet ditt. Salgsteamet vårt vil også kunne anbefale et mer miljøvennlig alternativ der det er mulig.

Våre produkter

 • Er RAJA-eskene av resirkulert materale?

  Ja, alle våre esker er merket med RESY-symbolet som garanterer at emballasjen er miljøvennlig og egnet for gjenbruk. Alle eskene inneholder minimum 70% resirkulert papir. De har en kraftliner laget av trevirke fra bærekraftige skoger og testliner av resirkulert papir.

 • Forurenser RAJA-eskene miljøet?

  Våre esker forurenser ikke, da de ikke inneholder noen tungmetallprodukter, i tråd med det europeiske direktiv 94/62 / CE. De er derfor egnet for resirkulering og energigjenvinning, og kan komposteres.

 • Er miljøvennlige produkter dyrere eller av dårligere kvalitet?

  Nei. Vi har sørget for at våre alternative produkter ikke går på bekostning av kvalitet eller pris.

 • Hvor mange av emballasjeproduktene deres er resirkulerbare?

  Alle våre pappesker er resirkulerbare, og et utvalg våre poser, bobleplast, kraftpapir , tape, konvolutter, paller, oppbevaringsbokser, tørkepapir og kopipapir er egnet for gjenvinning.

 • Har dere biologisk nedbrytbare produkter?

  Ja, det har vi. Du finner "Biologisk" -symbolet ved siden av noen av våre produkter; f.eks papirposer, flo-pak og silkepapir.