• 22 51 40 00 Man - Fre 8 - 16
  • Storkundefordeler Uforpliktende tilbud
  • 4,4/5
    Vi har fornøyde kunder
  • Ny hos RAJA? Fri frakt ved ordre over kr 1500,-* Bruk rabattkode: NY1500
logo raja 22 51 40 00 Man-Fre 8-16
kr 0,00 Handlekurven er tom
Hurtigbestill Oppgi artikkelnr.
Kampanjeprogram Kvinner & Miljø

Kvinner & miljø

Siste nytt

1ere date

Tirsdag 1 mars 2016

En vellykket kampanje!

Per 29. februar 2016 hadde kampanjen Kvinner & Miljø samlet inn kr. 415000 euro (nesten 4 millioner NOK)... Finn ut mer

Pengene vil blant annet bli brukt til å gi 800 kvinner opplæring i bruk av riktige redskaper slik at de kan gjendyrke 12 hektar med skog.
På den internasjonale kvinnedagen 8. mars vil RAJA-Danièle Marcovici-stiftelsen donere vekk midlene som ble samlet inn mellom september 2015 og februar 2016.

Lukk
1ere date

Mandag 26 oktober 2015

Pågående prosjekter

Intervju med Myriam Mackiewicz, Agronomkoordinator i Veterinærer uten grenser i Togo.... Finn ut mer

Hvorfor er dette prosjektet viktig?
Hvilken verdi har det, både for kvinner og miljøet?

Dette prosjektet har tre dimensjoner: mat, miljø og det sosiale.

I Savanne-områdene er det stor usikkerhet knyttet til mat: en familie på tre vil få underskudd på korn i tørkeperiodene.

I tillegg er skadene på miljøet tydelige: uegnede dyrkingsmetoder som brenning ødelegger matjorda, og trær blir hugget ned for å brukes som brensel.

Den sosiale dimensjonen handler om at kvinner ikke er bevisst sine rettigheter og sin økonomiske rolle, som jo er helt avgjørende men dessverre ikke anerkjent.

I dette prosjektet samarbeider vi med våre partnere i Togo, NGOs INADES og UROPCS, for å utdanne kvinner innen bærekraftig jordbruk.

Hvordan vil dette prosjektet endre livssituasjonen til kvinnene som er en del av det?

Kampanjen tar først for seg familien. Etter hvert som kvinnene får informasjon og opplæring om sine rettigheter, får de høyere selvtillit og blir flinkere til å forhandle med sine ektemenn.

Kvinnene lærer og tar i bruk nye metoder å dyrke jorda på. Dette kan for eksempel være økt bruk av kompost, samplanting eller 100 % naturlig insektmiddel som er laget av chili og nim-frø.

Ved hjelp av treplanting vil de produsere brensel på en bedre måte, og redusere belastningen på den naturlige vegetasjonen.

Kan du gi oss et eksempel på en hendelse i prosjektet som har gjort inntrykk på deg?

Ute på markene sammen med Fidel, prosjektlederen vår, traff vi Hortense og Yémila som fortalte oss at livet deres hadde endret seg:

Hortense er en enke på 50 år som bor i landsbyen Nano, der hun er en av en gruppe bønder.

Gjennom prosjektet har de lært seg agroøkologiske metoder for dyrking av jord og Hortense deler en vogn og et esel med tre naboer. Hortense sier: «For en lettelse! Det er mye enklere å hente vann, brensel og å høste nå som vi har en vogn og et esel. En stor byrde har blitt løftet av skuldrene mine. Og se på jordlappen vår! Den vil gi oss dobbelt så mye korn enn før! I år produserer vi 4 ganger så mye kompost som tidligere. Tidligere hadde vi vanskeligheter med å fylle en grop og spre det, men i år har vi fylt to ved hjelp av vognen, og i samarbeid med prosjektets fagfolk. Med riktig fyllstoff og nok vann, produserer vi god kompost. Dette gir god innhøsting!»

Yemila bor sammen med mannen sin og seks barn i landsbyen Nagbongou.

Hun har fått opplæring og jordbruksteknikker på en av feltskolene og forteller om hvordan mannen hennes har forandret seg etter å ha fått opplæring om kvinners sosioøkonomiske rettigheter og om å administrere et kornkammer.

En kveld ba mannen min meg om å sette meg, og han sa: «Mine barns mor, jeg vil gjerne at vi snakker sammen om kornlageret vårt og prøver å finne løsninger slik at vi unngår kornmangel, slik vi opplever hver vinter.» «Det var første gangen at vi sammen diskuterte levebrødet vårt! Jeg var veldig nysgjerrig og lydhør... Han fortalte meg at opplæringen om kvinners sosioøkonomiske rettigheter hadde fått ham til å skjønne viktigheten av å diskutere ting innad i familien og å gi opplæring og råd til familiegårder. Han hadde skjønt at kvinners rolle er helt essensiell når det kommer til å drive et kornkammer. Som et resultat planla vi å kombinere våre to kilder til matforsyning. For første gang unngikk vi kornmangel og jeg trengte ikke å bruke inntektene fra binæringen min (Yémila produserer også en lokal gjæret drikk av durra) for å kjøpe mat. Jeg har alltid måttet starte på null hvert år etter korntørken. I år har jeg god avling og jeg skal bygge opp et lager av durra. Takk Gud for dette prosjektet.»

Lukk

Mandag 7 september 2015

Program: to store begivenheter

December 2015

I anledning COP21 (1), vil RAJA-stiftelsen avholde en konferanse om kvinners sentrale rolle i beskyttelse av miljøet og kampen mot klimaendringer. Arrangementet er åpent for alle og vil samle mange engasjerte mennesker og eksperter på området.... Finn ut mer

(1) FNs klimakonferanse avholdes i Paris fra 30. november til 11. desember 2015.

8 Mars 2016

På den internasjonale kvinnedagen vil RAJA-stiftelsen presentere "Kvinner og miljø"-kampanjens innsamlede midler samt dele ut midler til de 5 utvalgte veldedige organisasjonene og prosjektene.

Lukk